dilinde diş çıkan adam

smartgirl

Üye
15 Ocak 2007
187
0
izmir
Guinness'e girmek isteyen adam, 'Günde 2 kez fırçalayıp, gözüm gibi bakıyorum' diyor. Dilinde azı dişi çıkan Tarsuslu Mustafa, dünya tıp literatürüne geçti.

Tarsuslu 38 yaşındaki Mustafa Bulut'un dilinin sol tarafından çıkan azı dişi, başta doktorları olmak üzere tüm görenleri hayrete düşürüyor. 22 Haziran'da çay içerken dilinde kanama meydana gelen ve bu kanamanın çoğalması sonucu doktora giden Mustafa Bulut'un rahatsızlığı önce anlaşılamamış. İçtiği çaydan ötürü dilinde bir kabarcık oluştuğunu düşünen doktorlar, yazdıkları ilacı 1 ay kullanmasını istemiş. Bulut ondan sonraki süreci şöyle anlatıyor:

'En güzeli bu dişim'
"22 Temmuz'da tekrar doktora gittim. İlk baktıklarında, diş dile yapışmış diye bir tanı koydular. Doktor almaya çalıştı ama olmadı. Diğer doktorlara sordular. Ne olduğundan emin olamadıkları için almaya da teşebbüs edemediler." Üniversitesi hastanesine de gittiğini, burada yapılan incelemeler sonrasında dişin kökünün olmadığı ve 8 numara 20'lik azı dişi olduğunu belirttiklerini ifade eden Bulut, durumun tıp literatüründe bir ilk olduğunu kaydetti. Bulut, dilinde çıkan dişle 'iyi anlaştıklarını' söyleyerek, "Diğer dişlerim güzel değil ama bu dişim güzel. Kökü olmadığı için ne zaman düşeceği belli değil. Bu dişim, yemek yerken bana yardımcı da oluyor. Herhangi bir sıkıntı vermiyor. Bakımını çok iyi yapıyorum. Günde 2 kez fırçalıyorum" diye konuştu.

İlk Kez Rastlanıyor
4 yıldır Türk savaş sanatı "Sayokan" yapan ve sporcu kimliği nedeniyle beslenmesine büyük önem veren Mustafa Bulut, dişin çıkmasından sonra ise kuruyemiş gibi fazla sert besinlerden uzak durduğunu söyledi. İlk öğrendiğinde, kendisinin de çok şaşırdığını anlatan Mustafa Bulut, doktorların durumu araştırdığını, kulakta, çenede ya da damakta çıkan dişlere rastlanmasına rağmen dilde çıkan bir azı dişine ilk defa rastlanıldığını anlattı. Mustafa Bulut'un amacı, Guiness Rekorlar Kitabı'na girmek...




 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.