- 3 Haz 2025
- 21
- 1
Merhabalar kendi yaptığım bir discord botum var djs ve bunu glitch kullanmadan uptime yapmak istiyorum nasıl yaparım? Ücretsiz bir şekilde detaylı anlatcak olanlar varsa lütfen anlatsın.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Merhaba değerli üye, kendi yaptığın Discord botunu ücretsiz ve Glitch kullanmadan sürekli açık tutmak istiyorsan bunu en kolay şekilde Render adlı bir platformla yapabilirsin. Öncelikle botunun kodlarını GitHub'a yüklemen gerekiyor. Eğer GitHub hesabın yoksa bir tane açıp yeni bir repo oluşturmalısın. Daha sonra bilgisayarında terminali açıp projenin bulunduğu klasörde git init, git add ., git commit -m "ilk yükleme" gibi komutlarla kodlarını GitHub’a gönderebilirsin. Burada dikkat etmen gereken şey, projenin içinde package.json dosyasının olması ve içinde "start": "node index.js" gibi bir script bulunması.Merhabalar kendi yaptığım bir discord botum var djs ve bunu glitch kullanmadan uptime yapmak istiyorum nasıl yaparım? Ücretsiz bir şekilde detaylı anlatcak olanlar varsa lütfen anlatsın.
Bu kadar uzun yazıp bu kadar uğraşmana gerek yoktu olsun sağ ol genede.Merhaba değerli üye, kendi yaptığın Discord botunu ücretsiz ve Glitch kullanmadan sürekli açık tutmak istiyorsan bunu en kolay şekilde Render adlı bir platformla yapabilirsin. Öncelikle botunun kodlarını GitHub'a yüklemen gerekiyor. Eğer GitHub hesabın yoksa bir tane açıp yeni bir repo oluşturmalısın. Daha sonra bilgisayarında terminali açıp projenin bulunduğu klasörde git init, git add ., git commit -m "ilk yükleme" gibi komutlarla kodlarını GitHub’a gönderebilirsin. Burada dikkat etmen gereken şey, projenin içinde package.json dosyasının olması ve içinde "start": "node index.js" gibi bir script bulunması.
GitHub’a yükledikten sonra render.com sitesine girip bir hesap açman gerekiyor. Hesabı açtıktan sonra ana sayfadaki “New +” butonuna tıklayıp "Web Service" seçeneğini seçmelisin. Render, GitHub hesabını bağlamanı isteyecek. Giriş yaptıktan sonra bot kodlarını içeren GitHub reposunu seçiyorsun. Açılan ayarlar kısmında projen için bir isim veriyorsun, runtime olarak Node.js’i seçiyorsun, branch olarak main ya da master hangisiyse onu ayarlıyorsun. Build komutu olarak npm install, start komutu olarak da node index.js yazıyorsun. Plan olarak da "Free" seçip deploy ediyorsun.
Deploy işlemi bittiğinde botunun otomatik olarak başlatıldığını göreceksin. Ancak bot tokenini doğrudan kodun içinde yazmak güvenli değil. Bu yüzden .env adlı bir dosya oluşturup içine TOKEN=seninbottokenin şeklinde ekleme yapmalısın. Bot kodunun içinde de require('dotenv').config(); satırını en başa ekleyip client.login(process.env.TOKEN) şeklinde tokeni alabilirsin. Render platformunda “Environment” adlı bir sekme var. Oraya girip TOKEN adlı bir değişken oluşturup gerçek bot tokenini oraya yapıştırmalısın. Bu sayede token kodda görünmez ama bot çalışır.
Botun çalışmaya başladığında artık Glitch gibi sürekli açık kalmama gibi bir sorun yaşamazsın. Render genelde uzun süreli istek almayan uygulamaları duraklatsa da Discord botları genellikle sürekli bağlantıda kalır, bu yüzden kapanmaz. Yine de istersen UptimeRobot gibi bir servisi kullanarak botunun adresine belirli aralıklarla ping attırabilir, bu şekilde aktif kalmasını garantileyebilirsin. Ama çoğu zaman buna bile gerek kalmadan bot 7/24 çalışır.
Bunlr ücretsiz mi bilmiyorum ama vds nasıl çalıştırcağımı bilmiyorum.Virtual Private Server Kullanmanı Öneririm Ücretsiz VPS Varsa Onu Kullan node.js gibi bağımlılıkları yükle sonra screen kullan
https://docs.rackspace.com
GratisVPS - Free Virtual Private Servers
https://vpswala.org
https://www.vultr.com
Yukarıdakilerden Kullanabilirsin
Mesela bu sitede GratisVPS - Free Virtual Private Servers bunda nasıl yaparım anlatır mısın?Bunlr ücretsiz mi bilmiyorum ama vds nasıl çalıştırcağımı bilmiyorum.
Sağ ol.Öncelikle GratisVPS ye Kayıt Ol
Yeni VPS Oluşturmak İçin :
Giriş yaptıktan sonra Dashboard (kontrol paneli) sayfasına yönlendirilirsin. Buradan Create VPS veya Yeni VPS Oluştur butonuna tıkla. Karşına bir VPS oluşturma formu çıkacak. Dikkat etmen gereken ayarlar: Location (Konum): Almanya veya yakın bir yer seçebilirsin (ping daha düşük olur). OS (İşletim Sistemi): Ubuntu 20.04 veya 22.04 önerilir. RAM: Ne kadar fazla, o kadar iyi. Discord botun basitse 512MB-1GB yeterlidir. Ücretsiz planda sınırlı özellikler olabilir, bazen görevler tamamlaman istenebilir (örneğin Discord sunucularına katılmak).
Sonra VPS ye SSH ile Bağlanman Lazım Bunun İçin :
VPS oluşturduktan sonra, paneldeki IP adresini ve root şifresini göreceksin. Bilgisayarında Terminal (Mac/Linux) veya PuTTY (Windows) aç. Aşağıdaki komutla VPS'ine bağlan:
ssh root@VPS_IP_ADRESİN
İlk bağlanışta “yes” yazman istenebilir, yaz ve enter’a bas. Root şifresini gir (görünmez olabilir, yazıp enter’a bas).
Sonra VPS’te Discord botunu çalıştırmak için gerekli kurulumları yapman gerekiyor bunun için :
-------------------------------------------------------
# Paketleri güncelle
apt update && apt upgrade -y
# Node.js ve npm kur
apt install nodejs npm -y
# Node.js sürümünü kontrol et (14+ olmalı)
node -v
--------------------------------------------------------
# Paketleri güncelle
apt update && apt upgrade -y
# Node.js ve npm kur
apt install nodejs npm -y
# Node.js sürümünü kontrol et (14+ olmalı)
node -v
---------------------------------------------------------
Gerekirse daha güncel Node sürümü kurmak için:
curl -fsSL https://deb.nodesource.com/setup_18.x | bash -
apt install -y nodejs
---------------------------------------------------------
Sonra Bot Dosyalarını VPS ye Yüklemen Lazım :
Öncelikle WinSCP yi İndir : WinSCP
Sunucu bilgilerini gir ve dosyaları /root dizinine at.
Sonra Botu Başlatman Gerekiyor :
Bot klasörüne geç:
cd BOT-KLASÖRÜ
npm install
node index.js
Bot Açıldıysa Çalışıyor Demektir...
Sonra Botu Sürekli Açık Tutmak İçin pm2 veya screen kullan ama sana pm2 öneririm
npm install -g pm2 pm2 start index.js --name botum pm2 save pm2 startup
Çıkan komutu kopyala ve yapıştır (örneğin systemctl enable pm2-root gibi).
YARDIMCI KOMUTLAR :
pm2 list # Aktif uygulamaları göster
pm2 restart botum # Botu yeniden başlat
pm2 stop botum # Botu durdur
pm2 logs botum # Botun loglarını gör
Bunu yaptım ve bot aktif oldu fakat ben mesela chromu kapattığımda botum çalışmaya devam edecekmi pardon google yada neyse artık?Merhaba değerli üye, kendi yaptığın Discord botunu ücretsiz ve Glitch kullanmadan sürekli açık tutmak istiyorsan bunu en kolay şekilde Render adlı bir platformla yapabilirsin. Öncelikle botunun kodlarını GitHub'a yüklemen gerekiyor. Eğer GitHub hesabın yoksa bir tane açıp yeni bir repo oluşturmalısın. Daha sonra bilgisayarında terminali açıp projenin bulunduğu klasörde git init, git add ., git commit -m "ilk yükleme" gibi komutlarla kodlarını GitHub’a gönderebilirsin. Burada dikkat etmen gereken şey, projenin içinde package.json dosyasının olması ve içinde "start": "node index.js" gibi bir script bulunması.
GitHub’a yükledikten sonra render.com sitesine girip bir hesap açman gerekiyor. Hesabı açtıktan sonra ana sayfadaki “New +” butonuna tıklayıp "Web Service" seçeneğini seçmelisin. Render, GitHub hesabını bağlamanı isteyecek. Giriş yaptıktan sonra bot kodlarını içeren GitHub reposunu seçiyorsun. Açılan ayarlar kısmında projen için bir isim veriyorsun, runtime olarak Node.js’i seçiyorsun, branch olarak main ya da master hangisiyse onu ayarlıyorsun. Build komutu olarak npm install, start komutu olarak da node index.js yazıyorsun. Plan olarak da "Free" seçip deploy ediyorsun.
Deploy işlemi bittiğinde botunun otomatik olarak başlatıldığını göreceksin. Ancak bot tokenini doğrudan kodun içinde yazmak güvenli değil. Bu yüzden .env adlı bir dosya oluşturup içine TOKEN=seninbottokenin şeklinde ekleme yapmalısın. Bot kodunun içinde de require('dotenv').config(); satırını en başa ekleyip client.login(process.env.TOKEN) şeklinde tokeni alabilirsin. Render platformunda “Environment” adlı bir sekme var. Oraya girip TOKEN adlı bir değişken oluşturup gerçek bot tokenini oraya yapıştırmalısın. Bu sayede token kodda görünmez ama bot çalışır.
Botun çalışmaya başladığında artık Glitch gibi sürekli açık kalmama gibi bir sorun yaşamazsın. Render genelde uzun süreli istek almayan uygulamaları duraklatsa da Discord botları genellikle sürekli bağlantıda kalır, bu yüzden kapanmaz. Yine de istersen UptimeRobot gibi bir servisi kullanarak botunun adresine belirli aralıklarla ping attırabilir, bu şekilde aktif kalmasını garantileyebilirsin. Ama çoğu zaman buna bile gerek kalmadan bot 7/24 çalışır.
Rica ederim, yardımcı olabildiysem ne mutlu.Bu kadar uzun yazıp bu kadar uğraşmana gerek yoktu olsun sağ ol genede.
Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.