Dreamweaver'da Sort Table

cartman

Katılımcı Üye
28 Ara 2005
932
17
zBjk
Tablodaki verileri alfabetik, sayısal, küçükten büyüğe veya büyükten küçüğe doğru sıralamanızı sağlar. Tabloda 2 seçenekli olarak sıralama yapabilirsiniz. Aşağadaki şekilde örnekle açıklamasını yapalım.
Sorttable_1.gif

Şekilde görüldüğü gibi şuan veriler sıra numarasına göre dizili durumda biz bu verileri öncelikle takım sütünuna göre ve alfabetik sıraya göre sıralayacağız, sıraladığımız verilerde büyükten küçüğe doğru sıralanacak. Sayfa başında dediğimiz gibi 2 seçenekli sıralama yapabiliyoruz. Verileri sıraladıktan sonra 2. seçenektede Sıra numarasına göre küçükten büyüğe doğru sıralı yapalım. Yani şekildeki gibi;
Sort by: Sıralanacak sütunu seçmeye yarar.
Order: Sütunu seçtikten sonra alfabetik veya numerik seçilir daha sonra küçükten büyüğe veya büyükten küçüğe doğru sıralama yapmamız için seçenekler sunar.
İlk çekme menüde aşağıdaki seçenkler yer alır;
Alphabetically: Alfabetik sıralama
Numerically: Sayısal sıralama
İkinci çekme menüde ise aşağıdakiler;
Ascending: Küçükten büyüğe doğru sıralama
Descending: Büyükten küçüğe doğru sıralama

Then By bölümü ise ***nci bir sütundaki değerle göre sıralama yapar. Sort by seçeneğimizdeki ayarlar geçerlidir.
Sorttable_2.gif


Şekildeki seçenekleri ayarladıktan sonra Apply(uygula) düğmesine tıkladıktan sonra veri sıralamamız aşağıdaki gibi olacaktır.
Sorttable_3.gif

Options Bölümünüde ise aşağıdaki seçenkler vardır.
Sort Includes First Row: İlk satırı sıralamada dikkate almaya yarar. Dreamweaver Default (Standart) olarak sıralamay almaz eğer check butonu seçili konuma getirirseniz, ilk satırda sıralamay dahil olur.
Sort THEAD Rows (If Any): Tablodaki <THEAD> HTML imi dahilindeki satırların da sıralanmasını sağlar.*
Sort TFOOT Rows (If Any): Tablodaki <TFOOT> HTML imi dahilindeki satırların da sıralanmasını sağlar.*
Keep TR Attributes With Sorted Row : Sıralama yapılırken satırlarda html biçimleri kullanılıyorsa bu seçeneği seçerseniz biçimlerde verilerinizle birlikte sıralanır. Dreamweaver Default olarak bu seçeneği dikkate almaz.

*TFOOT ve THEAD imleri TBODY imi ile birlikte kullanılan ve tablo oluşturmada kullanılan imlerdir. Dreamweaver MX'te TFOOT ve THEAD imlerini eklemenizin tek yolu bunu Kod Kenetçisini kullanarak yapmaktır. THEAD ve TFOOT hakkında Püf Noktası bölümündeki Yeni Nesil Tablo İmleri dersini inceleyebilirsiniz.
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.