Dünyanın 2000 Watt'lık (2KW) İlk Güç Kaynağı

pit10_mikado

Katılımcı Üye
26 Eyl 2006
651
3
biyerlerden


Özellikle yeni nesil ekran kartları ile artan güç ihtiyacını karşılamak amacı ile firmalar çeşitli çözümlerini gün yüzüne çıkarıyorlar. Geçtiğimiz birkaç yıl öncesine kadar 300watt'lık bir güç kaynağı en iddialı sistemi bile kaldırabilirken bugün neredeyse esamesi bile okunmuyor. Güç kaynağı piyasasında artık firmalar 1KW (1000Watt) ve üzeri çözümlerini gün yüzüne çıkarmaya başladılar. Özellikle Enermax* Tagan* PC Power & Cooling* Thermaltake vb.. gibi bu alanda iddialı olan firmaların 1KW'lık çözümleri piyasada satılmakta. Ülkemizde çok bilinmese bile yurt dışında popüler markalardan biri olan Ultra'nın modüler bir yapıya sahip olan 1KW'lık yeni güç kaynağını haberlerini geçtiğimiz günlerde forumlarımızda vermiştik. Fakat son gelen bilgilere göre Ultra boş durmamış ve 8-11 Ocak tarihleri arasında Las Vegas'da yapılacak CES 2007 Tüketici Elektroniği Fuarında dünyanın ilk 2KW'lık güç kaynağını sergileyecek.

ultra2000wpsu01bp3km0.jpg



Gelen bilgilere göre firmanın 2KW'lık yeni güç kayanğı Ultra X3* kullanıcılara sağladığı yüksek gücün yanında modüler yapıya sahip olması ile de oldukça iddialı. Ürünü hazırlayan Ultra firmasına göre* 2KW'lık bir güç kaynağı kesinlikle ihtiyaç fazlası bir ürün değil ve kısa bir süre içinde kişisel bilgisyarlarda bu kadar yüksek güce ihtiyaç duyulacağını ifade etmekteler. Yine firmaya göre özellikle kısa bir süre içinde yaygınlaşması beklenen 4 çekirdekli (Quad-Core) işlemciler ve 4 grafik işlemciden oluşan (Quad-GPU) sistemlerin birlikte kullanılması ile ortaya çıkacak yüksek güç ihtiyacının X3 gibi ürünler ile karşılanacağı belirtilmekte. Tipik yük altında bile %80 verimliliğe ulaşabilen Ultra'nın X3 Modular 2KW PSU'nun gün yüzüne çıkan bazı özellikleri şu şekilde;

* Modüler Dizayn; Bu sayede özellikle kasa içi kablo karmaşasının önüne geçilmesi ve yine bu saywede kasa içi hava sirkülasyonunun geliştirilmesi sağlanıyor.
* Güç Koruması; Özellikle bizim ülkemiz gibi ani elektriksel dalgalanmalarının olduğu yerler göz önünde bulundurularak hazırlanan bu özellik sayesinde güç kaynağı çeşitli voltaj dalgalanmalarına karşı hem kendini hemde sistemi koruyor.
* Garanti; Ömür boyu ürün garantisi var.

2007 yılının ilk aylarında piyasaya çıkması beklenen Ultra X3 Modular 2000W PSU'nun fiyatı hakkında henüz net bir bilgi yok ama bu alanda ilk olması ve modüler bir yapıya sahip olduğunu düşündüğümüzde açıkçası fiyatının oldukça yüksek olacağını tahmin etmek güç olmasa gerek.
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.