Dünyanın en popüler 5 tablet markasında sıralama belli oldu.

By_ Scremente

Uzman üye
8 Nis 2012
1,558
71
cache-v2

Araştırma şirketi Strategy Analytics, 2021 yılının ikinci çeyreğini baz alarak en popüler 5 tablet markasını belirledi. Listede Lenovo'nun yükselişi, Huawei'nin ise düşüşü dikkat çekiyor.
Strategy Analytics araştırmacıları, 2021 yılının ikinci çeyreğinde en popüler tablet markalarını ve pazar konumlarının nasıl değiştiğini belirledi. Apple lider olmaya devam ediyor, Lenovo ilerliyor ve Huawei konum kaybediyor.

En popüler 5 tablet markası

  1. Apple
  2. Samsung
  3. Lenovo
  4. Amazon
  5. Huawei
Lenovo, tablet satışlarının yıllık %67 artmasıyla en büyük ilerlemeyi kaydetti. En büyük gerileme Huawei'de ve satışları %57 düştü. Bunun nedeni ABD yaptırımları ve Google hizmetlerinden yoksun bırakılması. Samsung, Apple'ın, yani bir başka deyişle en popüler tablet üreticisinin arkasında ikinci sırada olmaya devam ediyor. Amazon ise dördüncü sırada yer almakta.

cache-v2


Apple bu alanda lider olmaya devam ediyor. 2021'in ikinci çeyreğinde pazar payı %11 artarak %35'e yükseldi. Şirket, dünya çapında 15,82 milyon iPad sevkiyatı yaptı ve markaların toplam tablet satış sayısı ise 45,2 milyon oldu.

 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.