Dünyaya Gelmiş En Büyük Varlık! Herkes Onun Yanında Bir Karınca!

lord_magic

Katılımcı Üye
13 Şub 2006
607
6
c:\Trojan.ex
photogensherman.jpg


ağacın adı : General Sherman


Yeryüzünde yaşayan en hacimli varlık* Sequoia Ulusal Parkında (Kaliforniya* ABD) bulunan 85 metre yüksekliğindeki kaliforniya sekoyasıdır. (Sequoiadendron giganteum) "General Sherman" adı verilen bu ağacın gövdesinin çapı (yerden 1.52 m. yükseklikte) 24.32 metredir. Odunundan 5 milyar kibrit yapmak mümkündür. Yaprakları mavimsi yeşil olan bu ağacın kızılkahverengi kabukları yer yer 61 cm. kalınlığındadır. 1968 de yapılan resmi açıklamada bu ağacın ağırlığı 2030 ton olarak belirtilmiştir.

En yüksek Sahil Sekoyaları(Coast Redwoods) kadar uzun boylu olmasa da *yaklaşık 2000 yaşında olan General Sherman* dünyanın en büyük ağacı olarak kabul edilmekte* çünkü çok hacimli... bir çok Kızılağaçtan(Redwoods) daha kalın. Yaşayan en hacimli yaratık; toplam hacminin mavi bir balinadan 10 kat büyük olduğu ölçülmüş.

General Sherman en büyük Sekoya olmasına karşın* en yaşlı olan değil. Bazı Sekoyalar neredeyse 3200 yaşında. Ancak* General hala genç biri gibi büyümekte;

157_base_of_general_sherman_tree.jpg

41%20-%20Anjali%20and%20General%20Sherman%20Tree.jpg

Kaynak: Giant Sequoias
Orman Genel Müdürlüğü
 

MSN_HIRSIZI

Yeni üye
14 Kas 2007
7
0
Tebrİkler KardeŞ GÜzel PaylaŞim Yanliz İnsanlarin Karinca Kadar Kaldiklarindan ŞÜpelİyİmo İnsanlar Onun Yaninda GÖrÜnmez Bİle
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.