E-Mail Mesaj Uyarısındaki Karakter Sorunu

cartman

Katılımcı Üye
28 Ara 2005
932
17
zBjk
İncludes klasöründeki class_mail.php dosyasının içinde şöyle bir kod var ;


PHP Kodu:
global $stylevar;
if ((
strtolower($stylevar['charset']) == 'iso-8859-1' OR $stylevar['charset'] == '') AND preg_match('/&[a-z0-9#]+;/i', $message))
{



Burda gördüğünüz gibi dil kodlaması iso-8859-1 olarak ayarlanmış. İşte bu kısmı kendi dilimize göre ayarladım. Yani yeni kodu ;


PHP Kodu:
global $stylevar;
if ((
strtolower($stylevar['charset']) == 'iso-8859-9' OR $stylevar['charset'] == '') AND preg_match('/&[a-z0-9#]+;/i', $message))
{



olarak ayarladım. O günden beri gelen maillerde mesaj yazısında karakter sorunu yaşamıyorum. Bu güzel oldu tabiki ama tam bu noktada küçük bi sorun çıktı. Bu seferde Mesajın konu başlığında karakterlerde bazen bozulma oluyor. Ama düşündümde özellikle yöneticiler için mesaj içeriği başlıktan daha önemli. Konulara yazılan yazıları Kontrol etmek açısından. Umarım işinize yarar. Ve umarım burdan yola çıkarak bu işi daha iyi bilenler tamamı için net bi çözüm bulurlar.
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.