E-posta Güvenliği & E-postaları koruma yolları

'T0YB0X

Katılımcı Üye
8 Ocak 2017
936
465
C:\Program Files (x86)\
E-posta Güvenliği İçin Kullanıcıların Dikkat Etmesi Gerekenler.


ZqxEKY.jpg




Elektronik ortamlar üzerinden sağlanan E-postalar iletişimin teknolojik bir ortamıdır.
Bu E-postalar ile en iyi ve hızlı şekilde resim, video, müzik, doküman vb. dosyaların gönderilebilmektedir.

Önemli, Gizli ve Hassas içerikleri taşıyan bu iletişim ağı yani E-postalar gönderen kişiden alıcıya ulaşabilmesi için bir çok sunucudan geçmektedir.Bu değerli E-postalar tabikide diğer insanlar tarafından merak edilmekte ve bu E-postalara saldırı yapılması artık normal bir şeymiş gibi kabul edilmekte.
E-postalar saldırı aldıklarında gönderen ile alıcı arasın da ki yolda her an durdurulabilir, değiştirilebilir, silinebilir veya farklı yerlere yönlendirilebilir.

Spam diye atlandırdığımız yani istenmeyen diye bilinen bu e-postalar yemleme, oltalama, taklit e-postası(phishing) veya aldatmaca e-posta (hoax) gibi yöntemlerle saldırı yapılabilmektedir.
Oysa ki günümüzde kullandığımız bir çok Sosyal Medya e-posta ile kayıt olunabilmekte ve şifre sıfırlamaları bu e-postalar aracılığı ile gerçekleşmekte.

Peki bu kadar saldırılara açık bir yeri yani e-postalarımızı nasıl güvende tutabiliriz neler yapmamız gerek konusuna gelecek olursak da şu yolları izleye biliriz.




E-postalarımızı koruma yolları.




- Basit şifre seçmiyerek. E-postalarımıza Güçlü en az 8 karakterden oluşan büyük, küçük, sayı ve özel karakter içeren Düzenli olarak 50-80 gün içerisinde değiştirerek. Bu sayede Brute-Force saldırılarına karşı güçlü bir şefre haline gelir.
- İki faktörlü kimlik doğrulaması kullanmak.
- İnternet üzeri tüm platfromlar da Farklı şifreler kullanın.
- Hiç bir tarayıcı üzerinde şifre kaydet özelliğini kullanmayınız.
- Bilmediğiniz ve tanımadığınız kişilerden gelen E-postalara yanıt vermeyiniz.
- Beklediğiniz ve tanıdığınız kişilerden gelen e-postaların e-posta adreslerini kontrol ediniz. E-posta içerisinde link yolladıysalar link'e tıklamayınız. Link'i kopyalayarak tarayıcı servislerinde yapıştırıp açınız.
- Banka veya Fatura servislerinden gelen E-faturaları önce bilgisayarınıza indiriniz daha sonrasında Antivirüs programında tarattırdıkran sonra açınız.
- E-posta yolu ile sifre sıfırlama olmayan bir e-posta servisi seçiniz.
- Spam kutusuna düşen e-postaları merak edip içerisinde bulunan döküman ve linklere tıklamayınız.
 
Son düzenleme:

DreaT

Katılımcı Üye
8 Ocak 2017
345
2
hocam sıkılmadan sonuna kadar okudum.eline sağlık faydalı bir konuya deyinmişsin.
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.