Ekran Kartı Satın Alma Rehberi // Bilgisayar Toplayacaklar Okusun

Plague

Katılımcı Üye
26 Nis 2012
600
0
İstanbul
Bu konuyu forumda çok sorulduğu ve bi o kadarda karıştırıldığı için bu konuyu açıyorum. Bilgisayar toplamayı düşünenler dikkatlice okusun.

Öncelikle temel olarak bilmeniz gerekenler şunlar:

-Ekran kartında ram miktarının (1gb, 2gb vs.) önemi yoktur! Günümüzde 1gb veya 2gb olupda günümüzün oyunlarını çalıştıramayan ekran kartları bulunmaktadır.

-Bilgisayar toplarken lütfen bir bilene danışın aksi takdirde aldığınız parçalar arasında uyumsuzluk yaşadığınızda üzülebilirsiniz.

-En önemli şeylerden biri ise iyi bir sistem her zaman iyi bir soğutma ister.

-Bilgisayar toplarken çoğu kişi kasa'yı pek önemsemiyor. Fakat kasada çok önemli çünkü parçaları aldıktan sonra, kasayı birleştirirken parçalar kasaya sığmadığında zaman çok pişman olabilirsiniz.


Tavsiye Ettiğim Siteler:

-http://teknofiyat.com/ Bu site sayesinde bilgisayar parçalarının fiyatlarının nerde daha ucuz nerde daha pahalı olduğunu öğrenip karşılaştırma yapabilirsiniz.


Evet bu kısa bilgileri verdikten sonra rehbere artık geçebiliriz :)


Ekran kartınızı seçerken soğutmaya dikkat etmeniz lazım. Piyasada 100-120₺'ye satılan ekran kartlarının üstünde fan bulunmaz ve bu da sizi bir ızgara kokusuyla karşı karşıya bırakabilir. Bu yüzden ekran kartı alırken kartın üstünde en az 1 adet fan bulunmasına dikkat ediniz.

Evet. Şimdide biraz firmalara deyinmek istiyorum öncelikle nVidia ve AMD ekran kartı üretmezler, grafik işlemci üretirler. Grafik işlemci ekran kartının performans çekirdeğidir. Grafik işlemciyi onlar üretir ve satarlar. Sapphire, PowerColor gibi firmalar kartın dış kaplamasını ve soğutmasını yaparlar. Ekran kartlarının isminin "SAPPHIRE HD 7850" gibi olmasının nedeni budur.

Ekran kartlarını alırken PCI Express uyumluluğuna fazla dikkat etmeniz gerekmiyor çünkü günümüzün kartları PCI Express 3.0 kullanmasına rağmen bunu bir PCI Express 2.0 veya 1.0 destekli ana karta takarsanız yaklaşık %1 civarında bir performans kaybedersiniz.

Ekran kartı alırken en çok dikkat etmeniz özellik ise DirectX desteği. Eğer bir oyuncuysanız ve bilgisayarınızda yeni nesil oyunları çalıştırmak istiyorsanız kesinlikle alcağınız ekran kartının DirectX 11 desteği olması lazım. DirectX 11 Desteği ise yanlış hatırlamıyorsam HD 5000 ve Gtx 500'den sonraki kartların hepsinde bulunmakta.

Ve son olarakda ekran kartı alırken güç kaynağınızada dikkat etmeniz gerekli.


// Rehber Devamlı Güncellencektir
 
Son düzenleme:
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.