Emulatör Kullanımı Resimli Anlatım

DoWn LiTe

Uzman üye
9 Nis 2007
1,608
33
emekli mod
DreamEMU 0.0.4.1

Kurulum

1- Chankast_ayarli.rar dosyasını herhangi bir dizine açın. (örn c :\dreamcast )
2- Sanal Cdrom Sürücüsü emülatörü Virtual Daemon'u (daemon tools 3,29.msi) bilgisayarımıza kuruyoruz. Burda dikkat edilmesi gereken chankast emülatörü sadece 3.29 versiyonu ile çalışıyor. Eğer Virtual Daemon sizde kurulu ise ve versiyon 3.29 dan farklı ise öncelikle bunu kaldırın ve 3.29 versiyonunu kurun. Kurulum bitince bilgisayarınızı yeniden başlatın. Bilgisayar yeniden başladıktan sonra Virtual Daemonun ikonu görev çubuğunda(yıldırım şeklinde) belirmiş olacak sağ tıklayıp çıkan menüden Virtual CD/DVD-ROM --> Set number of devices... bölümünü 1 drive yapın.
Yukarıdaki 2 adımı doğru olarak yaptıysanız kurulum başarılı bir şekilde gerçekleşmiş demektir.

Oyunların Çalıştırılması

1- Oynamak istediğimiz sıkıştırılmış halde bulunan oyunu öncelikle bir dizine açıyoruz. Ben burada Street Fighter 3 Third Strike.7z oyununu winrarla bir dizine açıyorum.

24ys1.jpg


37kh.jpg


- Virtual Daemonun masaüstünde bulunan ikon
(2 ok arasındaki yıldırım simgeli ikon) sağ tıkla¤¤¤¤¤ çıkan menüden
Virtual CD/DVD-ROM --> Device 1 [K:] No Media --> Mount İmage tıklıyoruz. Şimdi benim bilgisayarımda bu K: sürücüsü sizde farklı olabilir. E sürücüsü veya G sürücüsü gibi siz işlemleri ona göre yapmalısınız.

45yg.jpg


3- Mount image yazan yere tıkladıktan sonra çıkan pencerede cdi uzantılı oyunun cd image dosyasını Virtual Daemona gösteriyoruz.

57pq.jpg


Aç Butonuna bastığımız anda sanki K cdrom sürücüsüne Street Fighter 3 Third Strike oyununun cdsini takmış oluyoruz.



4- Şimdi emülatörü Chankast_alpha_25.exe dosyasına çift tıkla¤¤¤¤¤ çalıştırıyoruz. Emülatör aşağıdaki gibi çalışıyor.


wol_error.gif
Resmi Büyütmek İçin Buraya Tıklayınız. Orjinal Resim 660x508
wol_error.gif
Bu resım kucultulmustur.Gercek boyuta donmek ıcın tıklayın.Orjınal boyut 660x508
66tt.jpg


5- Options tan Configure Drive vasıtasıyla oyunun hangi cdrom sürücüde olduğunu emülatöre aşağıdaki gibi gösteriyoruz.

76iu.jpg

88xd.jpg


6- Ana Menüden Run -->Run GDrom vasıtasıyla emülasyonu başlatıyoruz.

91ie.jpg


7- A,S,D,Z,X,C , ENTER tuşu ve yön tuşları ile oyunları oynuyoruz. Bazı oyunlarda yön tuşları I,J,K,L oluyor buna dikkat.
Oyun aşağıdaki gibi çalışıyor.
 

DoWn LiTe

Uzman üye
9 Nis 2007
1,608
33
emekli mod
107je.jpg


wol_error.gif
Resmi Büyütmek İçin Buraya Tıklayınız. Orjinal Resim 660x508
wol_error.gif
Bu resım kucultulmustur.Gercek boyuta donmek ıcın tıklayın.Orjınal boyut 660x508
116qk.jpg


Menülerdeki Önemli Alanlar

124et.jpg


Capcom Hack : Capcom firmasının ürettiği oyunlarda hızlanma sağlıyor.
Cable Type : VGA ve NTSC olmak üzere 2 seçenek var Bazı oyunlarda AV Cable Error verdiği zaman diğer seçeneği seçin sorun çözülecektir.
Configure Video : Bu menüde Video Mode tan çözünürlük ve Tam ekran yapma işlemleri yapılıyor. Tam ekran yapmak için Sol Alt tuşu + Enter tuşuna basarsanız Tam Ekran oyunları oynayabilirsiniz. Tam ekrandan çıkmak için yine Sol Alt tuşu + Enter kombinasyonunu kullanıyoruz.

Use ZWrite ve Use AlphaTest Zwrite : Bu 2 alan bazı oyunlarda oyun içinde menüde ve oyun grafiklerinde düzelme sağlıyor.

136tt.jpg


Configure Controls: Bu menüden de oyun tuşlarını istediğimiz gibi değiştirebiliyoruz.

Oyunlarda Hile Yapmak

Oyunlarda hile yapmak için oyun çalışırken Game Buster menüsüne tıklıyoruz.


145wn1.jpg


Çıkan pencerede aşağıdaki gibi oynadığımız oyunun ismini bulup istediğimiz hileleri aktif hale getirip. Lock Memory bölmesini seçili hale getiriyoruz ve buraya dikkat bu pencereyi kapatmıyoruz oyun penceresine dönüyoruz. Pencereyi kapatırsanız hileler aktif olmuyor.

157ii.jpg


Oyunları Hızlandırmak


Oyunları hızlandırmak için bir çare var tabi bu belli bir noktaya kadar hızlandırıyor. Oyun sırasında Sayısal Klavyede (Numlock'un olduğu kısım)
- (eksi) ve + (artı) tuşlarını kullanarak hızlandırma ve yavaşlatma yapabiliyoruz. - (eksi)ye bastığımız zaman oyunlarda hızlanma oluyor. Ekrandada bunu CPU yazan yerin 100 den geriye doğru azalması şeklinde görüyoruz.

Oyunları Kaydetmek ve Yüklemek(Save ve Load)

Oyunların kaydedilmesi özellikle Shenmue gibi oyunlarda çok gerekli. Kayıt işlemi oyun içinde save yaptığımız zaman VMS.BIN dosyasına oyun bilgisi kaydediliyor. Bir oyunu oyun içinde kaydettiğimiz zaman daha sonra oynamak için VMS.BIN dosyasını bir yere kopyalamalıyız çünkü başka bir oyunu yüklediğimizde emülatör bu kaydın üzerine yazabiliyor. Daha sonra kaldığımız yerden devam etmek için yine bu dosyayı geri kopyalamalıyız ve oyunu normal bir şekilde başlatmalıyız. Oyun içinde oyun menüsünden Load bömesinden bu kaydı yükleyerek kaldığımız yerden devam edebliyoruz. Boş save dosyası ihtiyacımızı bos_save_dosyası dizinindeki dosyaları ana dizine kopyala¤¤¤¤¤ karşılıyoruz.
Bu Verdiğim Sadece Bir Örnektir oyunun linki yoktur..
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.