En Başarılı İşlemciler Hangileridir? //'Conqueror

The Coηq

Uzman üye
30 Tem 2019
1,792
45
Merhaba TürkHackTeam Ailesi


Bugün sizlere En Başarılı İşlemciler Hangileridir? bundan bahsedeceğim.








AMD ve nVidia, yeni oyuncuları ile pazardaki ağırlıklarını bir ileri noktayı taşımayı hedfliyorlar.Kısa bir süre öncesine kadar Taipei’deki Computex’in yıldızlarından biriyken, bundan birkaç hafta sonra Intel’in Broadwell ailesi CHIP Test Merkezi’ne ulaştı ve masaüstü işlemciler listesini altüst etti. Sıralamamızdaki ilk on çekirdekli işlemci olan Core i7-69SOX XE’nin liderliğinde, dört Broadwell-E yongası 1 ila 4. Sıralar arasını işgal etti. Yeni zirve modelinin müthiş iş lem gücü benchmark’larda da kendisini belli etti: i7-6950X XE Cinebench R15’te 2.085 puana ulaştı, bundan önce listenin birincisi olan Haswell-E serisi i7-5960X ise kendisine ancak 5. Sırada yer bulabiliyor ve performansı yeni zirve modelinden %50 daha düşük. Yeni zirve modelinin fiyatı dayaklaşık 1750 dolar ile aşırı yüksek. Bu yüzden işlemci daha ziyade bütçe sorunu olmayan sanal gerçeklik meraklılarına hitap ediyor. En ucuz Broadwell-E
yongası olan altı çekirdekli i7-6800K 4.Sırada. Fiyatı yalnızca 460 dolar ve tam manasıyla bir satın alma tavsiyesi.








Top 30 mobil işlemcilerde ise karşımıza iki yeni model çıkıyor: Intel’in 7. Sıradaki Skylake Core i5-6267U modeli, İris Graphics 550 grafik yongasına sahip ilk model ve bu sayede en iyi GPU performansına sahip oluyor. 30 Mark: Cloud Gate Graphics Score’daki 13.124 puan ile rakipleri çok daha geride kalıyor. Acer Aspire V3-372-57CW modelindeki i5-6267U’yu test ettik. 13 inçlik modelin fiyatı 750 dolar dolayında. Sıralamaya 21.Sıradan giren Intel lntel Core m5-6V57 Skylake ailesinden. Bu işlemci pilden maksimum 4.5 watt güç çekiyor ve bu nedenle çok uzun süreler çalışması beklenen tabletler, 2in1 sistemler veya Ultrabook’lar için uygun. Test cihazımız olan 2in1 tablet Deli Latitude 11’de webde sörf yaparken 11:19 saatlik pil ömrüne ulaşılabiliyor, bu da çok yüksek bir değer. GPU’larda ise karşımıza fiyat-performans oranı çok yüksek bir model çıkıyor: Orta sınıf AMD Radeon RX 480 modeli 12. Sırada ve fiyatı 300 dolar dolayında. AMD’nin Polaris mimarisini ve 14 nanometre üretim teknoloj isini temel alan test merkezimizdeki ilk GPU, sekiz GB grafik belleğine sahip ve 120 watt TDP değeriyle yetiniyor.



Saygılarımla 'Conqueror
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.