En Çok Tercih Edilen VPN Uygulamaları Belli Oldu!

Chester Hoca

Katılımcı Üye
4 Ocak 2020
876
800
DATA
En Çok Tercih Edilen VPN Uygulamaları Belli Oldu

Türkiye'de, bildiğimiz kadarıyla YouTube ve Wikipedia'ya gelen yasaklarla VPN uygulamaları popüler bir hale gelmişti. Pandemi nedeniyle Google takibinden kaçmak isteyenler içinde VPN kurtarıcı bir hal aldı. Bir araştırma şirketiyse Android ve IOS üzerinden en çok kullanılan VPN araçlarını keşfetti.



Mart Ayında En Çok Kullanılan VPN Uygulamaları

Mart ayında kullanıcılar için belirlenen istatistik, 42Matters tarafından bir araya getirildi. Araştırma 2'ye ayrıldı. ABD ve Dünya çapında olarak. İlk sıramızda VPN-Super Unlimited Proxy by Mobile geliyor. Uygulama dünya üzerinde 1 milyon 934 bin 429 kişi tarafından kullanılıyor.



Görselde gördüğünüz gibi 2. olan uygulama ise, Ülkemizde de sıklıkla kullanılan Nord VPN oldu. Dünya genelinde ise 1 milyon 289 bin 681 kullanıcısı olduğu belirlendi.

Dünya genelinde 3. sırada ise Brave Private Web vardır. Dünya genelinde ise 904 bin kullanıcısı bulunuyor.

4. sırada ise, Free VPN by Free VPN uygulaması bulunuyor. Dünya genelinde ise 870 bin kullanıcısı bulunmakta.

5. sırada ve son sırasında olan VPN uygulaması ise, VPN Proxy Master – Super VPN yer alıyor. Dünya genelinde ise 853 bin kullanıcısı bulunmakta.

Mart Ayında En Çok Kullanılan Android VPN'ler



Android kullanıcıları IOS kullanıcılarına daha yüksek olması dahilinde, VPN'lerde de çok kullanıcı bulunmakta.

Listemizin ilk sırasında Turbo VPN bulunmakta. Dünya genelinde 4 milyon 437 bin 334 kullanıcısı bulunmakta.

Listemizin 2. sırasında ise, Free VPN SecVPN Android VPN uygulaması bulunmakta. Dünya genelinde 3 milyon 334 bin 864 kullanıcısı bulunmakta.

3. sırada da Turbo VPN‘nin Lite sürümü bulunmakta. Dünya genelinde ise, 2 milyon 768 bin 135 kullanıcısı bulunmaktadır.

4. sırada ise Psiphon Pro – The Internet Freedom VPN uygulaması bulunuyor. Dünya genelinde ise, 999 bin kullanıcısı bulunuyor.

Listemizin son sırasında ise Norton Secure VPN yer alıyor. Dünya genelinde de 552 bin Android kullanıcısı bulunmakta.



VPN, internette IP adresini değiştirerek kullanıcıları başka bir ülkeye götürüyor. Ancak istatistiklere baktığımızda bir çok kullanıcı ücretsiz olan VPN araçlarını tercih ediyor.


 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.