Eşit Ağırlık Okuyan Yazılımcı Olabilir mi

ReDuEx

Yeni üye
7 Nis 2021
24
3
Başlıktada okuduğunuz gibi eşit ağırlık lise öğrencisiyim ve yazılım mühendisliği okumak istiyorum. Bazı yerlerde eşit ağırlık okuyan yazılımcı olamaz diye bir şeyler duyuyorum ve sormak istedim.
 

ErdemX88

Yeni üye
16 Eyl 2021
5
1
23
Esenlikler
Yazılımda yeteneğiniz varsa illa Üniversite okuyarak icra etmenize gerek yok diye düşünüyorum bu alanda kendinizi ispatlayarak bu alanda iş imkanı bulabilirsiniz ayrıca okumak istediğiniz bölüm yazılım mühendisliği mi bilgisayar mühendisliği mi detaylı belirtir misiniz
 

'Laymen

Katılımcı Üye
11 Tem 2021
596
397
Black Earth
Merhaba değerli üye eşit ağırlık okuyunca yazılımcı olunamaz diyen birisi yanlış bir kavram kullanıyor aslında yazılımcı olmak kişiye bağlı bir şeydir istersen yazılım oku istersen inşaat vs. Yani Kısacası bu sana bağlıdır hangi yolu izlersen o yolu öğrenirsin benim diyeceğim budur.
Keyifli Forumlar Dilerim.
 

gikaa123

Kıdemli Üye
26 Haz 2012
2,605
61
Eşit Ağırlık okudum, puanım "yazılım mühendisliğine" yetiyordu ben "yönetim bilişim sistemleri" bölümünü tercih etmiştim.. Yukarıda arkadaşlar da yazmış sektörde çok fazla bu bölümleri okumayıp yazılımcı olanlar var.
 

Escanor.x

Yeni üye
9 Tem 2021
11
5
19
Başlıktada okuduğunuz gibi eşit ağırlık lise öğrencisiyim ve yazılım mühendisliği okumak istiyorum. Bazı yerlerde eşit ağırlık okuyan yazılımcı olamaz diye bir şeyler duyuyorum ve sormak istedim.
Bende çok kararsız kaldım eşitağırlıktım ve "sayısala geçtim bilgi güvenligi teknolojileri" için
ama iyi bir sayısalcı degılım fizigim cok kötü tekrardan eşitagırlıga geçmek istiyorum.
 

'Aspect

Özel Üye
29 Şub 2020
1,424
1,580
Instagram
Sayısal puanını yükseltirsen yazılım mühendisliği okuyabilirsin. Ama eşit ağırlık puanın yüksekse yönetim bilişim sistemleri seçmeni öneririm. Yazılım ve yönetimi birlikte öğretiyorlar. Tabi seçtiğin üniversiteye göre de yazılım derslerinin ağırlıklığı değişiyor. Bölümü araştırmanı öneririm. Ayrıca üniversite olarak 9 Eylül yazılım ağırlıklı olduğu için çok tavsiye ediliyor
 

LosT

Yaşayan Forum Efsanesi
5 Şub 2015
8,117
31
-
Mühendislik okumak için sayısal puana ihtiyacın var. Sayısal alanda sıralamada en fazla 300 binde olman gerekiyor. Bu da eşit ağırlıkla olacak iş değil gibi. Ama bilgisayar programcılığı okuyup 4 yıllığa tamamlarsan fen bilimlerini çözmeden de iyi bir üniversitede mühendis olabilirsin. Evet saçma. Onun dışında okumadan da yazılımcı olabilirsin. Bilişimle ilgili bölüm okumadan bu mesleği yapan da var.
 

Dolyetyus

Co Admin
21 Nis 2020
1,205
666
Delft
Esit agirlik okumak bir seyi degistirmez; eger problem cozme yetenegin gelismisse, analitik ve algoritmik dusunebiliyorsan ve kafan da birazcik konulara basiyorsa ne okursan oku yazilimci olabilirsin.
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.