éSrar iÇhen Mumya..(keŞh Mumya:)..)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

sLayEr

Özel Üye
2 Ara 2006
781
5
İstanbul
Çin Halk Cumhuriyeti'nde "haşhaş içen mumya esrarı konuşuluyor. Bin 800 yıllık mumyanın yanında gömülen çantasında* Çin'de pek bilinmeyen haşhaş yapraklarının bulunması şaşkınlık yarattı. Mumya* Çin'de "Büyük ulusal arkeolojik esrar haline geldi.

Bir grup Çinli uzmanın* ülkenin kuzeyinde* İpek Yolu'nun en işlek olduğu dönemde önemli bir geçiş noktası olan bir bölgede ortaya çıkarılan mumyanın esrarını çözmek için kollarını sıvadığı belirtiliyor. İspanyol El Pais gazetesine yansıtan habere göre* mumyanın haşhaş kullanan kültürlerden binlerce kilometre uzağındaki bir bölgede bulunması* Çin'de "Büyük bir ulusal arkeolojik esrara dönüştü.

Elbise* çizme ve deri şapkası olan 2 bin 800 yıllık mumyanın yanında başka eşyaların arasında esrar yapraklarının yer aldığı çanta* büyük altın ve bronz takıları ile bir turkuaz koliye de bulundu. Mumyanın* 40-50 yaşındaki bir kişiye ait olduğu sanılıyor.

Mumyanın* haşhaşın ilk ortaya çıktığı belirtilen Tibet veya Himalaya bölgesinden gelen bir kişiye ait olabileceği belirtilirken yine bu tezin* mumyanın* 2 bin yerli mezarı ve 600 yerli mumyanın ortaya çıkarıldığı bir bölgede gömülmüş olması gerçeği ile çeliştiğine işaret edildi.


Haberin Gerçek İÇerigi ===>
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.