Evsiz HaCKeRın MaceRası !!!

sanal_Darqe

Yeni üye
11 Ara 2006
3
0
From Turkey İn İZmiR
118800x600ao2.jpg
Lamo birgün* ücretsiz internet bağlantısı sağlayan kamuya açık bir bilgisayar salonuna gitti ve internetin ünlü sitelerinden 'Excite.com'un çok güvenli olduğu sanılan sisteminde bir açık buldu. Lamo* ertesi gün dünyanın en ünlü evsiz hacker`ı olarak tanınmaya başladı.

Aradan bir yıl geçti ve bu süre içinde Adrian Lamo* Yahoo ve WorldCom gibi büyük sitelerin network`lerindeki güvenlik açıklarını tespit eden ve bunları sözkonusu şirketlere bildiren 'iyi niyetli' bir hacker olarak tanındı.

Hacker`ın sistemlerinde açıklarını bulduğu şirketlerin yöneticileri* Lamo`yu 'zeki ve güvenlik açıkları konusunda çok yardımsever' ifadeleriyle tanımladı.

Lamo en son* New York Times`ın abone kayıtlarının tutulduğu sisteme girerek* aralarında ünlü isimlerin de bulunduğu 3 bin kişinin ev telefonu numaralarına ulaştı. Lamo bu bilgiyi kesinlikle kötü niyetli kullanmayacağını* sadece gazeteyi güvenlik konusunda uyarmak istediğini belirtti.

Wired.com`da yayınlanan haberde* ABD`de hacker`lığın federal suç olarak tanımlandığı hatırlatılarak* iyi niyetli olduğunu söylemesine rağmen Lamo`nun 5 yıla kadar hapisle cezalandırılabileceği belirtiliyor. Haberde Lamo hapse girerse* yıllar sonra ilk kez 'kalacak bir yeri' olacağı ifade ediliyor.

Genellikle köprü altlarında bazen de arkadaşlarının evinde kalan Lamo* şirketlerin güvenlik açıklarını çok kolay bulduğunu söylüyor. Şirketler çalışanları internete ulaşabilmeleri için 'proxy server' denilen sunucuları kullanıyor. Eğer bu sunucular yeterince korunmuyorsa yalnız şirket çalışanı değil* internetteki herhangi biri de sisteme sızabiliyor. Lamo işte bu tür açıkları bularak şirketleri uyarıyor ve bunun karşılığında hiç para almadığını söylüyor.
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.