A
Arsenik-tht
Ziyaretçi
Exploit kodları çoğunlukla Unix türevi(Örn:Linux gibi) işletim sistemlerinde derlenmek için yazılmıştır.Özellikle de bu kodlar C dilinde yazılmışsa.
Bu kodların Unix türevi işletim sistemleri(OS*) için yazıldığını anlamak için koddaki header dosyalarına bakılır.
"sys/socket.h" ve "netinet/in.h"
gibi ifadeler varsa Unix Türevi sistemlerde derlenecek şekilde yazılmıştır.
Eğer bu tür kodları Linux vs geçmeden Windows altında derlemek isterseniz
Cygwin sitesinden indirebilirsiniz.Yüklerken GCCseçeneğini işaretlemeyi unutmayın.Şunu da belirtmek lazım ki bu program Linux'te derlemenin yerini tutamaz.Buraya kadar anlattıklarımız C dilinde yazılmış kodlar içindi.
Not:Shell hesabında derlemek Windows altında derlemek değildir!
Perl için durum biraz daha kolay.Eğer kod
#!/usr/bin/perl
gibi başlıyorsa Perl dilinde yazılmıştır.Windows'ta da Unix Türevi işletim sistemlerinde de kullanılır.
Windows altında kullanmak için Active Perl progra**** edinmelisiniz.Linux içinse program yüklemenize gerek yok yine
community.activestate.com
*OS=Operating System=İşletim Sistemi
Bu kodların Unix türevi işletim sistemleri(OS*) için yazıldığını anlamak için koddaki header dosyalarına bakılır.
"sys/socket.h" ve "netinet/in.h"
gibi ifadeler varsa Unix Türevi sistemlerde derlenecek şekilde yazılmıştır.
Eğer bu tür kodları Linux vs geçmeden Windows altında derlemek isterseniz
Cygwin sitesinden indirebilirsiniz.Yüklerken GCCseçeneğini işaretlemeyi unutmayın.Şunu da belirtmek lazım ki bu program Linux'te derlemenin yerini tutamaz.Buraya kadar anlattıklarımız C dilinde yazılmış kodlar içindi.
Not:Shell hesabında derlemek Windows altında derlemek değildir!
Perl için durum biraz daha kolay.Eğer kod
#!/usr/bin/perl
gibi başlıyorsa Perl dilinde yazılmıştır.Windows'ta da Unix Türevi işletim sistemlerinde de kullanılır.
Windows altında kullanmak için Active Perl progra**** edinmelisiniz.Linux içinse program yüklemenize gerek yok yine

ActiveState Community
Community support for users of the ActiveState Platform.
*OS=Operating System=İşletim Sistemi
Moderatör tarafında düzenlendi: