Sosyal Mühendislik Facebook için Hesap Çalma Yöntemi Var Mı?

xeax

Uzman üye
15 Şub 2021
1,111
578
localhost
Merhabalar, bildiğiniz herhangi bir facebook ele geçirme yöntemi var mı? Varsa bana yardımcı olursanız sevinirim.
yada rat gibi virüsler ile yapabilirsin
 
Son düzenleme:

Niko7THT

Üye
20 Nis 2020
132
20
Merhaba değerli üye:
Role playing
Sosyal mühendisler için en önemli saldırı tekniklerinden biridir. Bu yöntem ile yapılan saldırılar genellikle telefon üzerinden gerçekleşir.Adından gözüktüğü gibi rol yaparak karşı tarafta ki şahsa kendinizi güvenilir biri olarak tanıtıyorsunuz.Biraz iletişimde oluyorsunuz.Kullandığı sosyal medya hesaplarını , mail adresi ve s gibi bilgileri belli etmeden öğreniyorsunuz.Öğrendikten sonra trojan(zararlı yazılım veya virüs) oluşturarak karşı tarafa gönderebilir(dosyanın içinde veya link olarak) böylece tıklarsa veya dosyayı açarsa yöntem başarılıdır
Sosyal mühendislikte kullanılan diğer yöntemlerden biri Trojan horse
Trojan hakkında kısa bilgi vereyim.Trojan meşru yazılım görünümde olan bir kötü amaçlı yazılımdır..Trojan kullanıcıların sistemlerine erişmek için kullanılıyor.Sosyal mühendislik yoluyla insanları kandırarak trojanları sisteme yükler ve çalıştırırlar.Trojan etkinleştirildikten sonra sizin hassas verileriniz , bilgileriniz çalınabilir , sisteminize erişim sağlar.Bu işlemler:
Veri silme veri kurtarma engelleme kopyalama ve s buna dahildir.
Bu yöntem Trojan horse diye isimlendirilir.
Truva ati zararsız gibi görünüb zararlı olan yazılımlardır.Virüs herhangi bir zararlı yazılım oluşturarak karşı tarafa gönderebilir , böylece bilgilerine erişmek mümkündür.Internetden güvenli olmayan dosyaları indirmek , güvensiz kaynaklar , resimler vb dahildir.Karşı tarafdakına resimin veya herhangi bir dosyanın içine gizlemekle link vermekle yapılabilir.
 

EX

Moderatör
29 Mar 2020
1,757
1,141
Şuan en kolay hesap çalma işlemi yapabileceğiniz platform Facebook. Platform kullanıcıları bu süreçte yaş ortalaması yüksek, teknolojiden ve gelecek tehlikeden cahil kalmış bir kısım. Daima böyle bir işe girmek isteyen kimse Sosyal Mühendislik gerekçelerinde deneyim sahibi olmak zorundadır. Çoğu kişi bu durumu benimser ama yapabildiği tek şey yalan söylemek olur. Kısacası facebook üzerinde hesap çalmak istiyorsanız Sosyal Mühendisliği kullanıyor olmanız gerekir. Diğer sistem teknikleri üste mevcut. Sosyal Mühendislik hakkında daha fazla bilgi için resmi.tht YouTube kanalını inceleyebilirsiniz.
 

'Rio

Katılımcı Üye
25 Haz 2021
567
150
C:\System32
Merhaba, sosyal mühendislik ile karşıdaki kişiyi kandırıp sahte "telif hakkı" sitesi veya "hesap doğrulama" sitesi ile onun hesabını çalmayı deneyebilirsin.
 

Nonantiy

Moderasyon Ekibi Lider Yardımcısı
28 Haz 2020
1,961
1,056
Kayseri
Merhabalar, bunun için bir kaç yöntem bulunmaktadır.

  • Hedef kişiye keylogger veya trojen göndermek.
  • Phishing yöntemleriyle kisinin bilgilerine ulaşmak
Örnek olarak bunları kullanabillirsiniz.
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.