Facebook, Kullanıcıların Haber ve İçeriklere Daha Hızlı Ulaşacağı Instant Articles'ı Tanıttı

Rèd-Kiit .

Özel Üye
29 Tem 2012
13,539
36
Realtek.exe
facebook-kullanicilarin-haber-ve-iceriklere-daha-hizli-ulasacagi-instant-articles-i-tanitti-705x290.jpg


Kullanıcı odaklı çalışmalarını devam ettiren Facebook, insanların haberlere ve içeriklere daha hızlı ve kolay bir şekilde erişebileceği Instant Article'ı tanıttı.


Facebook, daha özgün ve güvenilir içeriğe verdiği önemle birlikte sürekli olarak News Feed algoritmasını geliştirip kişiselleştiriyor. Kullanıcıların haberleri takip etmek adına mobil uygulamasını çok daha yoğun bir şekilde kullandığını belirten Facebook, bu yüzden Instant Articles’i ortaya çıkardıklarını açıkladı.

The New York Times, NatGeo, BuzzFeed, NBC, BBC, The Atlantic, Bild ve The Guardian gibi büyük yayıncılarla bir anlaşma yapan Facebook, bu şirketlerin yayınladığı içeriklerin kullanıcılara çok daha hızlı ve kolay bir şekilde aktarılmasını planlıyor.

screen-shot-2015-05-12-at-9-43-46-pm.jpg


Instant Articles’ın hem Facebook hem de kullanıcılar için bir avantajı daha olacak. Kullanıcılar, Facebook üzerinden tıkladıkları bir haberi okumak istediklerinde Facebook’tan çıkmak zorunda kalmayacaklar. Bu sadece kullanıcı açısından değil, Facebook için de oldukça önemli.

Facebook’un anlaşma sağladığı yayıncı şirketler, Articles içinde reklam yayınlamaya devam edip gelirlerini koruyabilecekler. Ayrıca buradaki kullanıcı trafiğini comScore ve diğer istatistik verileriyle ölçebilecek.

4-video.jpg


Facebook, bu hamlesiyle birlikte içerik üretici şirketlerle olan bağını daha da güçlendirmiş olacak. Şimdilik anlaşma sağlanan şirketler dışındaki yayıncı kuruluşların Instant Articles’a ne zaman dahil olacağını bilmiyoruz. Sosyal ağ, bu uygulamanın kullanıcılar tarafından gelecek olan geribildirimleri değerlendirerek daha da geliştireceklerini belirtti.
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.