Facebook'ta profil gizliliği için 7 adım

Jobs

Kadim Üye
15 Eki 2014
5,122
4
-
Bu durumdan rahatsız olanların ise izlemesi gereken yol şu şekilde:

1. Profilinizin gizliliğini düzenlemek için ilk yapmanız gereken ‘Ayarlar’ menüsünden ‘Gizlilik’ bölümünü seçmek. Kişisel mahremiyetinizi korumak için gereken tüm seçenekleri bu bölümde bulacaksınız.

2. ‘İleride paylaşacağın gönderileri kimler görebilir?’ başlığı altında paylaşımlarınızın hedef kitlesini belirleyin. Paylaşımlarınızı herkese açık yapabileceğiniz gibi sadece sizin belirleyeceğiniz kişilerin görmesini sağlayacak ‘Özel’ seçeneğini de tercih edebilirsiniz.

3. ‘Hareketler Dökümü’ Facebook profilinizin kara kutusu gibidir. Bu bölüm altında Facebook tarihiniz boyunca etiketlendiğiniz tüm fotoğraflarımesajları veya paylaşımları bulabilirsiniz. Eğer isterseniz ‘Facebook Zaman Tüneli’nizde görünmesini istemediğiniz paylaşımları tek tek kaldırabilirsiniz.


4. ‘Zaman tünelindeki eski gönderilerin hedef kitlesini sınırla’ seçeneğine onay vererek herkese açık paylaştığınız tüm içerikleri bundan sonra sadece Facebook arkadaş listenizdekilerin görmesini sağlayabilirsiniz. Bu işlemin geri dönüşü olmadığını da hatırlatalım.

5. ‘Benimle kimler iletişim kurabilir?’ bölümünden arkadaşlık isteklerini kısıtlayabilir veya kimlerin mesajlarının gelen kutunuza düşeceğini belirleyebilirsiniz.

6. ‘Aramada beni kimler bulabilir?’ bölümünde Facebook’ta kayıtlı e-posta adresinizi veya telefon numaranızı aratarak kimlerin sizin profilinize erişebileceğini seçebilirsiniz.

7. Eğer zaman tünelinde yaptığınız paylaşımların internet aramalarında görünmesini istemiyorsanız ‘Diğer arama motorlarının zaman tüneline bağlantı vermesini istiyor musun?’ seçeneğini ‘Hayır’ olarak işaretleyin.
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.