Film İndirme Klavuzu (Resimli Anlatım)

CyberBlade

Katılımcı Üye
6 Tem 2006
962
15
İstanbul
1-FİLM İNDİRMEK VE İZLEMEKTE GEREKLİ OLACAK PROGRAM VE CODECLERİN TEMİNİ

1.1)Winrar Nedir,nerden bulurum,nasıl kullanırım


Winrar Nedir: Winrar son zamanların en performanslı çalışan arşiv yöneticisidir. Winrar ile dosyalarınızı bölebilir, sıkıştırabilir ve şifrelebilirsiniz. Özellikle ADSL çıktıktan sonra, internet üzerinde dosyaları bölerek paylaşmada öncülüğü ile diğer zip programlarına göre daha hızlı ve yüksek sıkıştırma oranları nedeniyle en çok tercih edilen arşiv yöneticisidir.


Winrar ve Crack'ı Nasıl Kurulur.
İndirdiğiniz dosyayı klasörden çıkardıktan sonra aşağıdaki gibi bir ekranla karşılacaksınız. aşağıdaki ok ile gösterilmiş kırmızı kutu içindeki wrar36b7tr i çift tıklayın.

1md5.jpg


Setup dosyası çalıştıktan sonra aşağıdaki gibi bir ekran karşınıza çıkacak. Bu ekranda yine ok ile gösterilmiş kırmızı kutu içinde YÜKLE ' yi tıklayıp devam ediyoruz.

2yt9.jpg


Kurulum tamamlandıktan sonra aşağıdaki son ekranla karşılacaksınız. İşaretli seçilmiş olan kutular standart bir kullanıcı için ideal kurulumdur. Tamamı tıklayıp kurulumu bitiriyoruz.

3eg2.jpg


Şimdi sıra geldi Crack'ı kurmaya. Yine az önce indirdiğiniz dosyasına geri wrar36b7tr dönüp aşağıdaki kutudada gösterilen Crack klasörünü açın.

5zs7.jpg


Crack klasörünü açtığınızda aşağıdaki ekrandaki gibi iki dosya karşınıza çıkacaktır. Bu iki dosyayı kopyalayıp C:\Program Files\Winrar klasörü altına kopyalayın.
Not: C:\Program Files\Winrar dizini standarttır bazı hallerde işletim sistemini D:\ sürücüsü altına kurulanlarda vardır bu durumda, yukarıda annlatılan işlemler D:\Program Files\Winrar dizini altına yapılmalıdır.)

6uo9.jpg


7pa8.jpg


Yukarıdaki resimde gösterilen winrar.3.60.beta.7-patch 'i çift tıklayıp çalıştırdıktan sonra aşağıdaki gibi bir ekran karşınıza çıkacaktır. Yine ok ile gösterilmiş kırmızı kutu içindeki Patch'i tıklayın.
8lo1.jpg

Patch tamamlandıktan sonra aşağıdaki gibi bir ekran karşınıza çıkacak ve artık winrarınız süresiz kullanımlı.
9rc9.jpg


1.2)Codec Nedir , nerden bulurum,nasıl kullanırım?

En çok tercih edilen Codec Pack'ler için aşağıdaki linkleri kulllabilirsiniz.

ACE Mega Codec Pack 6,03 K-Lite Mega Codec Pack 1.58 K-Lite Codec Pack 2.76 Full upload ediliyor




  • [*]Codec nedir: Codec kelimesi anlam olarak COmpressor ( sıkıştırmak ) ve DECompressor ( sıkıştırılanı açmak ) kelimelerin kısaltılmasından doğan bir kelimedir. Codec'ler başlı başına bir yazılımdır. Compressor'un karşılığı encoder decompressor'un karşılığı decoder dir. Encoder ( sıkıştırmak ) codec ler bir görüntü veya sesi alıp belirtilen formatta ( divx, mp3, mpeg1, mpeg2 v.s.) şifreleyip sıkıştırırlar..Bu sayede ilgili formatın özelliğine göre yer tasarrufu sağlanır. Örneğin 4.5 gb.lık bir DVD film i çok az bir görüntü ve ses kaybı ile 700 mb. lık bir Divx formatına dönüştürebilir.
    [*]
    Bilgisayarıma Nasıl yüklerim: http://ace%20mega%20codec%20pack%206.03/ACE Mega Codec Pack 6.03 [/URL]Kurulumu nasıl yapılır aşağıda gösterilmiştir.


Ace Mega Codec Pack 6.03' ü indirip rardan çıkardıktan klasörünü açtığınızda aşağıdaki ekran karşınıza çıkacaktır. Ok ile gösterilmiş kırmızı kutu içindeki ACEMCP603PRO ' yu çift tıklayıp kuruluma başlıyoruz


1ua6.jpg




ACEMCP603PRO ' yu çift tıklayıp kuruluma başladıktan sonra aşağıdaki ekran karşımıza çıkacaktır. Burada açılır menüden kurulumda hangi dili kullanmak istyorsak onu seçip devam ediyoruz.

2yv3.jpg


Kurulum dilimizi seçtikten sonra OK (değişik kurulum dili seçildiğinde başka olabilir)' a tıklayıp devam ediyoruz.

3wn5.jpg


Kurulum dilini seçip OK ' e tıkladıktan sonra aşağıdaki ekran karşımıza çıkacak NEXT ' e tıklayıp kuruluma devam ediyoruz

Kuruluma devam ettiğimizde aşağıdaki ekran karşımıza çıkacak bu ekran 1. Nolu kırmızı kutu içine alınmış bölümde sözleşme metni yer almaktadır. Bu metninde kısaca codecleri yüklediğinizde makinanızda olası hataları üretici firmanın kabul etmediklerini belirtiyor. 2 .Nolu kırmızı kutu ise sözleşmeyi kabul ettiğinizi belirtir eğer yazılı şartları kabul ediyorsanız NEXT'i tıklayıp kuruluma devam ediyoruz.

5ae4.jpg


Sözleşme metnini kabul edip kuruluma devam ettiğimizde aşağıdaki ekran karşımıza çıkacaktır. Bu bölümde anlatılanlar ise kurulum esnasında çıkabilecek hata kodlarının açıklamalarıdır. Kurulum sırasında bir hata alırsanız eğer çözümüne burdan ulaşabilirsiniz. NEXT ' i tıklayıp kuruluma devam ediyoruz.

6jo5.jpg


Hata kodları açılım ekranını geçtikten sonra aşağıdaki ekran karşınıza çıkacaktır. Kırmızı kutu içine alınmış gösterilen User name bölümüne istediğiniz herhangi birşeyi yazabilirsiniz. Organization yazmanız şart değildir. Bunları hallettikten sonra NEXT ' e tıklayıp kuruluma devam ediyoruz.

7rz8.jpg

Kullanıcı bilgileri bölümünü geçtikten sonra aşağıdaki gibi bir ekran karşınıza çıkacaktır. Bu bölümde ise Ace Mega Codecs Pack' ı kuracağınız bölümü seçmenizi sağlar standart kurulum C:\Program Files klasörüdür. Bunuda seçtikten sonra NEXT'i tıklayıp kuruluma devam ediyoruz.

8na3.jpg


Programın kurulacağı yeri seçtikten sonra aşağıdaki ekran karşımıza çıkacaktı
ACE MEGA Codec beraberinde bir çok özellikle gelmektedir kurulumun bu safhasında sistemimize kurmak istediğimiz özellikleri seçebilirsiniz. Kuruluma devam ettiğinizde aşağıdaki ekran karşınıza çıkacaktır Açılır menüden sizin için en uygun olanı seçip NEXT ile kuruluma devam edebilirsiniz.

92sc8.jpg


Kendi sisteminiz ve ihtiyaçlarınız için en uygun yükleme ekranını geçtikten sonra aşağıdaki ekran karşınıza çıkacaktır. Bu ekranda ise ACE MEGA Codec ' in Başlat\Programlar dizini altına eklenecek kısayolun adını değiştirebilirsiniz. Bunuda hallettikten sonra NEXT ' e tıklayıp kuruluma devam ediyoruz.

10ee5.jpg


Kurulum bu safhasında ise 1. Kutuda Media Player Classic'in sisteminizde geçerli olan player olarak çalışıp çalışmasını istediğini soruyor 2. Kutuda ise kısayollarını masaüstüne eklenmesini isteyip istemediğinizi soruyor. En altta Anti-Virus Check ile ise kurulumun ardından sisteminizde küçük çaplı bir virus taraması yapılıyor. Size uygun olanları seçip NEXT ile kuruluma devam ediyoruz.
11es8.jpg


Kurulumda herhangi bir sorunla karşılaşmadan buraya kadar geldik artık İNSTALL zamanıdır. İNSTALL'i tıklayıp devam ediyoruz.

12dat9.jpg


ve Codec Pack'imiz sistemimize kuruluyor.
13nc9.jpg

İşiniz bittikten sonra NEXT ile kurulumun son safhasına doğru ilerliyoruz
Mutlu son Finish'e tıklıyoruz ve Codec Pack artık sisteminizde kurulu. Güle güle kullanın
smiley1.gif

2-FİLM İNDİRMEK İÇİN KULLANILAN SİTELER VE NASIL DOWNLOAD EDECEĞİNİZİ GÖSTEREN RESİMLİ ANLATIMLAR

Arkadaşlar bildiğiniz gibi yüklediğim filmleri hep Rapidshare serverına yüklüyorum. Başka server'a yüklemem konusundaki teklifleri en ufak bir şekilde değerlendirmeye almıyorum, çünkü hızına ve sağlamlığına güvendiğim tek server Rapidshare'dir. Bu yüzden başka server önermeyin, kesinlikle böyle önerileri değerlendirmeyeceğim.

Gelelim dosyayı indirme meselesine. Arzu ettiğiniz filmin altında listelenen linklerin hepsini indirmeniz gerekiyor filmi izleyebilmek için, sıradan indirmeye başlayın o yüzden. Herhangi bir linke tıkladığınızda Rapidshare'ın sayfası açılacak, sayfanın alt kısımlarına kayarsanız ekrana şöyle bir görüntü gelecek:


1kj0.jpg


Bu sayfada mouse imlecinin olduğu yerdeki Free tuşuna basıyoruz. Free tuşuna basınca yeni bir sayfa açılacak, bu sayfada da aşağı doğru kayarsanız ve oradaki sayacın sıfırlanmasını beklerseniz sayaç sıfırlandıktan sonra ekrana şöyle bir görüntü gelecek:
2lb3.jpg


Bu sayfada da 3 haneli renkli harflerle yazlımış kodu hemen yanındaki boşuğa giriyoruz ve onun da yanındaki mouse imlecinin olduğu yerdeki Start Download tuşuna basıyoruz. Bu tuşa bastıktan sonra eğer flashget veya dap programı kullanıyorsanız bu program dosyayı kendi indirmek isteyip açılacaktır. Bunu engellemek için de aşağıdaki resimde gördüğünüz İptal tuşuna basınız.
3cs0.jpg


İptal tuşuna basınca bu sefer İnternet Explorer'ın normal indirme penceresi açılacak:



 

CyberBlade

Katılımcı Üye
6 Tem 2006
962
15
İstanbul
4iy4.jpg

Kaydet tuşuna basıp dosyayı kaydetmesi için bir klasör göstereceksiniz.
Ve mutlu son, dosyanız inmeye başlıyor...


2.2)Gigeshare Nedir? Nasıl Dosya Downlaod Edilir?

Arkadaşlar yeni download alternatiflerimizden GigeShare anlatımı beni oku dosyasını mutlaka okuyunuz...



Konu: 2.3)İndirdiğiniz Dosyaları Ne Yapacaksınız?

Filmler Paylaşılırken dosya barındırma sitelerinin koydukları sınır nedeniyle ve kullanıcıların daha rahat indirmeleri için Winrar veya benzeri programlar ile parçalara bölünür ve o şekilde paylaşılırlar. Sizler Filmlerdeki tüm partları indirdikten sonra aynı klasörde toplamalı ve aşağıdaki işlemleri yapmalısınız.

Öncelikle makinanızda Winrar'ın yüklü olduğundan emin olun Yüklü Değilse Yüklemek İçin Tıklayınız..


Sıra geldi filmi çıkarmaya. Bütün parçalar aynı klasörde olmalı ve eksiksiz!

1.1.JPG

Daha sonra herhangi bir parta tıklayıp açıyoruz.

1.2.JPG

Filmimiz orda.. Mouse'un sol tuşu ile çekip alıyoruz dışarı.. Yada Herhangi Bir part mouse umuzun sağ tuşu ile tıklayıp buraya çıkart ta diyebiliriz.

Burda dikkat edilmesi gereken şey film bölünürken şifrelenmiş olabilir. Eğer aşağıdaki gibi bir ekran ile karşılaşırsanız film linklerini aldiğiniz konudan şifreyi alıp giriniz. Eğer aşağıdaki resim çıkmıyorsa rar şifrele değil demektir...
sifrevd0.gif


Aşağıda görüldüğü gibi film arşivden çıkmaya başlayacaktır.
1.3.JPG


Eğer hata varsa hangi parçada hata verdiğine dikkat edin ve indirdiğiniz yerden tekrar indirin. Genelde sorun çözülüyor ama hala aynı parçada hata verirse bilinki bozuktur. Ve çöpe..
Kolay gelsin.



Konu: 2.4)Rardan Çıkan Filmi İzlemek Ve Altyazı Eklemek

Anlatım BSplayer'e göredir. Tavisye Edilen Oynatıcı..
İNDİRMEK İÇİN TIKLAYINIZ...



Öncelikle Altyazı dosyasını ve Filmi aynı klasöre koyuyoruz.
1.JPG



Bu şekilde filmi çalıştırdığımızda çoğunlukla altyazı dosyasını kendiliğinden tanır. Eklemenize gerek kalmaz. Eğer tanımazsa Aşağıdaki işlemleri Yapabilirsiniz


1. Altyazı Dosyasını Mouse'unuzun sol tuşuyla basılı tutarak Bsplayer'ın üzerine bırakabilirsiniz.
2. BSplayer'e sağ tıklayarak aşağıdaki resimde gösterine "Load Subtitles" menusu yardımıyla Filminize Altyazıyı ekleyebilirsiniz.
2.JPG



Gözat Ekranından altyazı dosyasını bulup seçmeniz yeterli olacakır.


Gelelim Altyazıyı yönetmeye. Altyazıyı ekranınızın en üst veya en alt noktasına taşıyabilir veya Büyültük kücültebilir, yazı tipini değiştirebilir... gibi birçok işlem yapabilirsiniz.


Yapmanız gereken aşağıdaki menuye girmek
3.JPG



Ayrıca Eğer Altyazınız filme uymuyorsa ve birkaç saniye ileri veya geri işliyorsa Yukarıdaki menüde de göreceğiniz gibi Subtitle time correction yardımıyla ileri veya geri sarabilirsiniz. Bu işlemi filmi izlerken CTRL + Sağ OK vey Sol OK tuşları ilede yapabilirsiniz..


Sorunsuz Seyirler.



BsPlayer En popüler Film oynatıcı programdır. Türkçe dil desteğide mevcuttur, kullanım arayüzü oldukca basitdir.


Programı buradan indire bilirsiniz..

resimde Programı nereden türkçeleştirceğimiz açıkca bellidir.
Skins bölümünden istediğiniz skini seçebilrsiniz benim önerim bu skindir..
bsplayerub0.jpg
 

alpine26

Yeni üye
19 Şub 2007
6
0
gercekten sper paylasım eline saglık ama bişi takıldı kafama burda görüntü kalitesi felan düşmüyo demi__??__i
 

burak74

Üye
26 Haz 2009
233
0
Ben real player kullanıyorum film oynarken fareyi filmin üzerine getirdiğinizde download this player çıkıyor tıkladınmı iş bitiyor hangi tür olursa olsun deneyin görün
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.