FluBot ile Android telefonlara bulaşan kısa mesaj dolandırıcılığı Nedir ? //Eagleweb

Eagleweb

Kıdemli Üye
8 May 2021
2,120
1,151
localhost/e8
Merhaba,
THT Ailesi, Nasılsınız Umarım hepiniz iyisinizdir. Dostlar Bugün Android'ler de daha Artam bir dolandırıcılığı anlatacağım ve buna düştüyseniz nasıl kurtaracağınıza dair yazılar yazdım.

qludCv.png

logo.png

qludCv.png

! UYARI !
Dostlar, 7726 ile biten numaralardan uzak durun nedeni ise Yeni Zelandalılar şu anda Android telefonlarda kısa mesajlarla yayılan FluBot olarak bilinen kötü amaçlı bir uygulamadan etkileniyor. Kısa mesajların ifade edilmesi bir paket teslimatı veya alıcının fotoğraflarının yüklenmiş olması veya sesli mesajla ilgili olabilir. Her durumda, bir uygulama veya güvenlik güncellemesi yüklemenizi isteyen bir bağlantı olacaktır.Bu metinlerin ifadeleri değişiyor, bu yüzden bir bağlantıya tıklamanızı ve bu metinleri ücretsiz olarak 7726'ya iletmenizi isteyen şüpheli metin mesajlarına karşı dikkatli olun.



KhJDZS.gif


Nasıl Çalışır ?

Kötü amaçlı uygulama yalnızca bağlantıyı tıklatıp uygulamayı indirirseniz telefonunuza bulaşır. Metni almak size virüs bulaştığı anlamına gelmez. Apple telefonlar mesajı alabilir, ancak virüs bulaşamaz.
Bağlantı sizi paket teslimatı için bir izleme uygulaması indirmenizi veya telefonunuza FluBot bulaştığını ve FluBot karşıtı yazılım indirmenizi söyleyen bir sayfaya götürecektir.
Uygulamayı indirip yükleyene kadar, telefonunuza virüs bulaşmaz. İletilerin nasıl görünebileceğine ilişkin bazı örnekler şunlardır:



eu2st7w.png



9jedwty.png



kaiu7k4.png





Peki Böyle bir ileti alırsanız ne yapmanız lazım ?

Dostlar, Aşağıdaki adımları uygulamanız yeterli olacaktır ;


  • Bu iletiyi aldıysanız, bağlantıyı tıklatmamanız önemlidir. Apple telefonlar mesajı alabilir, ancak virüs bulaşamaz.
  • Lütfen iletiyi ücretsiz olarak 7726'ya ileterek bildirin, sonra silin. Birden çok ileti alırsanız, 7726'ya olabildiğince çok ileti bildirin ve silin.
  • Mesajlar bu uygulamaya bulaşmış telefonlardan gönderilir, bu nedenle telefonunuzun bu mesajları almasını önlemenin basit bir yolu yoktur. Bunları 7726'ya iletmek, İçişleri Bakanlığı (DIA) ve CERT NZ'nin kısa mesajlardaki bağlantıları kapatmasına ve uygulamadan etkilenen kişilerle iletişim kurmasına yardımcı olur.
  • Bağlantıyı tıklattıysanız ancak başka bir işlem yapmadıysanız, etkilenmemelisiniz. Ancak CERT NZ, önlem olarak tüm çevrimiçi hesap şifrelerinizi değiştirmenizi ve bankanızla iletişime geçmenizi şiddetle tavsiye eder.
  • Yukarıdaki gibi, mesajı ücretsiz olarak 7726'ya iletin, sonra silin. Birden çok ileti alırsanız, 7726'ya kadar rapor verin ve bunları silin.
  • Bir forma herhangi bir kişisel bilgi girdiyseniz, özellikle kredi kartı bilgileri, o zaman bankanızla iletişime geçmenizi ve olağan dışı bir etkinlik olup olmadığını kontrol etmenizi öneririm.
  • İletiyi ücretsiz olarak 7726'ya iletin ve silin.
KhJDZS.gif

  • Metni almadan önce telefonunuzu fabrika ayarlarına sıfırlamanız veya bir yedekten geri yüklemeniz gerekir. Sıfırlama, fotoğraf da dahil olmak üzere telefonunuzdaki tüm verileri siler, bu nedenle herhangi bir sorunuz varsa önce bir BT uzmanıyla konuşmanızı öneririz.
  • Bankanızla iletişime geçin ve şüpheli bir etkinlik olup olmadığını kontrol edin.
  • Tüm çevrimiçi parolalarınızı değiştirin.

Dostlar Şuanda Bu olay Sadece Yeni Zelenda da görüldü ama Dünyayı etkisi altına alacağı düşünülüyor.


eiqvt1f.jpg


7h458cd.gif
 
Son düzenleme:
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.