Foto Montaj Teknigi..

NightWolf

Emektar
27 Ara 2005
722
11
about:home
pht_tut47_01.gif


ders_ok.gif
Biraz Photoshop un niğmetlerinden yararlanarak değişik bir çalışma yapalım. Yanda gördüğünüz gibi iki resim var biri zenci bir rap sanatçısı diğeri de bir kurt. Bu iki resmi birleştirip oldukça farklı bir görüntü elde etmeye çalışacağız. Buna foto montaj diyebiliriz, hadi bakalım becerebilecekmiyiz görelim.

=============

pht_tut47_02.gif


ders_ok.gif
İlk önce kurt resminin Opacity değerini düşürüyoruz, böylece alttaki resmi görüp istediğimiz konuma getiriyoruz. Sonra eski haline tekrar getirin. Kurt resmine ait olan Layer ı seçin ve Layer menüsünün altında bulunan Add vector Mask butonuna tıklayın.

=============

pht_tut47_03.gif


ders_ok.gif
Gelelim bu uygulamanın püf noktasına vector mask ı ekledikten sonra Brush Tool a tıklayın, kenarları yumuşak bir fırça seçin ve fırça boyutunu 100 yapın. Foreground Color da #000000 siyah olmalıdır. Şimdi fırçayı yavaş yavaş kurt resminin üzerinde gezdirmeye başlayın, yandaki resimdeki görünümü elde edene kadar kenarları fırça ile silin. Yandaki resim bitmiş gibi gözüksede henüz bitmiş değil.

====================

pht_tut47_04.gif


ders_ok.gif
Image > Adjustments > Hue ile zencinin ten rengi ile kurt resminin renk tonlarının özleşmesini sağlayın. Ben her ikisinide siyah beyaz olucak şekilde değiştirdim. Bu yöntemi kullanarak çok farklı görüntüler elde edebilirsiniz.

Alinti
 

Replay

Yeni üye
5 Tem 2006
3
0
anlamadim yahu nelerdsen den bahsediyosunuz yahu ya bende photu shop programi yoksa nerden bulcagimida yazsaniz iyi olurdu yani
 

widemoon

Yeni üye
6 Eki 2006
2
0
kardes burda var arastır görceksin oda olmadı googleden adobe photoshop download die yaz indir
 

Armagan

Yeni üye
13 Eki 2006
4
0
Bilmek güzel *bilipte paylaşmak anlamlı Teşekkürler paylaştığın için NIGHT WOLF :cool:
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.