Fps 2000

RæP LoRDu

Katılımcı Üye
18 Tem 2007
717
4
HipHopLand
Cambridge Soundworks bildiğiniz gibi bilgisayar ve pozisyonel ses sistemleri konusunda rakipsiz firmalardan biri. Eğer bu konuya ilginiz varsa biliyorsunuzdur: iyi bir ses kartına sahipseniz ve ses kartınızın tüm özelliklerini sonuna kadar kullanmak istiyorsanız başka seçeneğiniz yok. Son olarak geçtiğimiz günlerde Cambridge Soundworks sabırsızlıkla beklenen yeni modelini piyasaya sürdü. FPS2000 adlı bu ürün kalite ve güçlü ses çıkışıyla epey popüler bir donanım olmaya aday.
Ürün adından da anlaşıldığı gibi Four Point Surround (Dört çıkışlı çevresel ses) özelliğini taşıyor. Genel olarak oyunlar ve profesyonel müzik için dizayn edilen ürün, ses kalitesi ve Four point Surround ses çıkışını gayet iyi bir şekilde sağlıyor.
Peki nedir bu four point surround denen olay? Four Point Surround, günümüzde pozisyonel ses teknolojisinin son imkanlarından biridir. Ancak ve ancak en az 4 adet anfili hoparlörle sağlanır. Buna göre oyunlarda 3d sesler, ve müzik dinlemede maksimum kalite sağlanır. Mesela bir yarış simülasyonunda arkadan gelen araçların motor sesi gibi 3 boyutlu seler bu teknoloji sayesinde net ve kalitelidir. Four Point Surround günümüzde sadece Cambridge Soundworks ve diğer sayılı firmalar tarafından üretilmekte olup tek dezavantajı kaliteli ses kartı gerektirmesi, masaüstünde yer kaplaması ve yüksek fiyatıdır.
Özellikler:
  • Dört uydulu (2 ön ve 2 arka olmak üzere) ve ahşap yapılı fiber kaplı anfili ana destek ve subwoofer sayesinde güçlü ses çıkışı.
  • Arka ve ön olmak üzere iki yönlü stereo desteği.
  • Sadece Sound Blaster Live! sistemlerinde bulunan ve ses çıkış sistemleriyle (2X S/PDF DIN dijital ses çıkış birimi) dijital ses bağlantısı yapıp aktarma özelliği sayesinde dijital ses kalitesi.
  • 9 ilâ 16 metre arasındaki kablo uzunluğu sayesinde hoparlörleri istediğiniz şekilde yerleştirme olanağı.
  • Duvara monte etme seçeneği.
  • Uzaktan kumandalı ana ve yan hoparlör ses ayarları sayesinde ayarların istediğiniz yerden yapılması.
  • 7 watt RMS ses uydu ünite akım girişi (her kanal için %10 THD)
  • 3.5 x 3.5 x 2.5 inç uydu hoparlörleri
  • 25 watt RMS subwoofwer ünite akımgirişi (%10 THD)
  • 14.1 x 8.0 x 6.5 inç ana ünite (subwoofer dahil)
  • Frekarans boyu 50 khz - 20 khz
  • Güvenli ve EMI uyumlu.
  • UL, Cl, CE gibi standart enstitüleri onaylı
Kurulum:
Eğer böyle bir ses sisteminden en iyi şekilde yararlanmak istiyorsanız birinci yapmanız gereken hoparlörleri en uygun yerlere yerleştirmek. Başka türlü sorround'dan pek yararlanmanız mümkün değil. 16 metreye ulaşan özel kablo sayesinde odanızı four point surround'la donatabilirsiniz.(Bunu 10 m2 lik odasında yapan bir arkadaş tanıyorum.) Önemli bir özellik ise Live! kullanıyorsanız 2 PCI karttan meydana geldiğini biliyorsunuzdur (1: ana ses kartı 2: dijital I/O kartı). Dijital I/O kartını bu sistemle bağlamak önemli. Çünkü dijital ses kalitesi istiyorsanız başka seçeneğiniz yok. Eğer tüm bu işlemleri tamamlayıp Live! Kartınızı Windows'unuzdan Four Point Surround'a göre ayarlarsanız, işte o zaman gerek oyunlarda, gerek DVD/VCD'de ve gerekse müzik dinlerken gerçek ses kalitesini yakalayacaksınız (Dikkat edin başınız komşularla belâya girebilir).
Genel Düşünceler:
Cambridge Soundworks FPS2000 güçü ses kalitesi ile piyasadaki en iyi ses sistemi. Ama kesinlikle 128 bitten düşük bir kartınız varsa almaya değmez. 16 bitlik bir kartla çalıştırısanız hem verdiğiniz paraya hem de ürüne yazık olur. Alınsa bile yazık olur. Sonuç olarak eğer cüzdanınızda para ve masaüstünüzde yer varsa ve ses sistemi almayı düşünüyorsanız başka alternatifiniz yok. Eğer bir Live! Sahibiyseniz ve hala bilgisyarınızla gelen ücretsiz 200 wattlık basit bir hoparlör kullanıyorsanız size tavsiyem kartınıza yazık olduğu yönündedir.
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.