FUD Nedir?

SeNZeRo

Özel Üye
8 Eyl 2016
5,100
14
6XXL29.jpg

FUD Nedir?

Öncelikle FUD yani “Full Undetected” denilen şey, zararlı yazılım ve kod parçacığı içeren dosyayı tamamen virüssüz olarak gösteren bir Crypter sistemidir. Normal şartlarda antivirüs uygulamaları tarafından tespit edilmesi gereken, içerisinde zararlı kod parçacıkları ve yazılımlar barındıran dosyaların tümünün antivirüs tarafından tespit edilememesini, doğal olarak da o dosyanın temiz olarak görünmesini sağlar.

Özellikle de hepimizin uzaktan veya yakından bir şekilde aşina olduğu Keylogger, Malware ve Trojan gibi yazılımların antivirüsler tarafından tespit edilmemesini sağlarken, bu zararlı yazılımların arkaplanda sessiz bir şekilde çalışmasını da sağlamaktadır.

FUD Crypter Nedir?

Evet, asıl can alıcı nokta tam olarak burada başlıyor. FUD ile zararlı yazılımların zararsız gibi gösterilmesinde en büyük rol FUD Crypter olarak bilinen yazılımlardır. Bunun temel çalışma mantığı da oldukça basittir. İçerisine zararlı yazılım eklenen dosyaları tersine mühendislik yöntemiyle antivirüsler tarafından tanınmaz hale getirmektedir. Özellikle de VirusTotal gibi online virüs tarama yöntemlerinden de başarıyla kaçabilmektedir. Bu yöntem sayesinde zararlı yazılım içeren dosyayı, FUD Crypter yapan bir kişi istediği şekilde kullanabilmektedir. Tabi kullanabilmesi için de çok zamanı yoktur çünkü FUD Crypter’i hazırladığı metot her an antivirüs veritabanları tarafından tanınabilir hale gelebilir.

images

FUD İçeren Dosyalardan Nasıl Korunabilirim?

Geliştiriciler ve siyah şapkalı olarak tabir ettiğimiz kişiler sürekli yeni metotlar ile FUD Crypter geliştirmektedirler ve bu FUD Crypter’lar aracılığıyla hazırladıkları kötü yazılımları kurbanlarının sistemlerine sokmaktadırlar.

Bunlardan korunmanın yolu öncelikle sisteminizde güncel ve bilindik antivirüs uygulamaları kullanmanızdır. Özellikle de Esed Nod32 antivirüsü bu konuda oldukça iyidir ve bekleneni karşılamaktadır.

Antivirüs kullanımından sonra önünüze gelen her siteden crack, oyun hilesi, warez gibi paylaşımlarda bulunan dosyaları indirmemenizdir. Siz indirdiğiniz dosyayı açar açmaz karşınızdaki kişi bilgisayarınızda istediği gibi at koşturabilir ve sizin ruhunuz bile duymaz.

Zararlı yazılımın sizi ne kadar etkileyeceği konuya da değinecek olursam, bu tamamen zararlı yazılımı hazırlayan kişinin amacına ve profesyonelliğine bağlıdır. Genelde amatör kişiler zararlı yazılımları çok kolay tespit edilecek şekilde komutlandırırlar ve kullanıcılar tarafından fark edilebilirler. Fakat profesyonel olan kişiler bu zararlı yazılımları bir sistem uygulaması olarak gösterebilirler veya .dll olarak çalıştırabilirler. Burada da tek yapmanız gereken şey sisteme Hard Format atmanız olur. Unutmadan, hazırlanan bu kötü niyetli yazılımlar sizin tüm sisteminize ve sisteminizde bağlı olan aygıtlara (USB, Harici HDD gibi) bulaşabilir. Bunlardan kurtulmanın tek yolu da bu aygıtları biçimlendirmek olacaktır.

Eğer başınıza böyle bir şey gelirse veya geldiğinden şüphelenirseniz, hiç vakit kaybetmeden aygıtlarınızı ve sisteminizi içerisinde hiç bir dosya kalmayacak şekilde sıfırlayın. Sisteminizin içinden de herhangi bir dosya almayın veya yedeklemeyin çünkü o aldığınız dosyalara da bulaşmış olabilir.
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.