Fux Linux Projesi!

'Warrior

Uzman üye
15 Mar 2017
1,055
1
27
WİSTAN
Fux Linux TÜRK yazılımcılar tarafından yapılmıştır.

Fux Linux iş istasyonu ve sunucular için geliştirilmiş sürümleri bulunuyor ki bu oldukça hoşumuza gitti. Zira, iş istasyonu sürümüyle hem son kullanıcıya hem de profesyonel kullanıcılara yönelirken, sunucu sürümüyle de sektöre de hizmet verebilmesi oldukça iyi bir durum.

Fux Linux özellikleri
Şu anda 1.3 İstanbul kararlı sürümünde bulunan Fux Linux, iş istasyonu sürümünü edinmek isteyen kullanıcılara Cinnamon ve Gnome masaüstlerini sunuyor. Sürüm isimlerini de şehirlerden seçmeleri gözümüzden kaçmıyor.

Bu farklı masaüstlerinde de farklı yazılımların ön tanımlı olarak sistemde yüklü gelebileceğini de belirtelim.

Ayrıca her iki masaüstünde de ortak olarak gelen ön tanımlı uygulamaların listesi ise şöyle:

- Ofis uygulamaları
- VLC Ortam Oynatıcısı
- Disk Yazıcı
- Mozilla Firefox Web Tarayıcı



Tabii iki masaüstünde de aynı işi yapan farklı uygulamalarla karşılaşmak mümkün. Fakat Gnome masaüstü kullanan sürümünde, ince ayarlar yapabileceğiniz özel uygulamalar da bulunuyor.

İki masasütünde de kullanıcı dostu bir arayüz sunan Fux Linux, ayrıca kurulum aşamasında da kolay bir arayüz sunuyor. Böylece işletim sistemini bilgisayarınıza hiç zorlanmadan kurabiliyorsunuz.

Hemen hemen tüm GNU/Linux dağıtımında bulunan sürücüleri otomatik olarak internetten çekme özelliği Fux Linux’ta da bulunuyor.

Oldukça akıcı bir kullanım deneyimi sunan Fux Linux’un Fedora tabanlı olduğunu ve RPM paket sistemini kullandığını belirtelim.

Fux Linux, henüz çok yeni bir işletim sistemi olduğu için şu anda topluluğu pek etkin gibi görünmeyebilir fakat ilerleyen zamanlarda kullanıcı sayısını artıracağına ve topluluğunun da genişleyeceğine inanıyoruz.

Kurulum veya kullanım esnasında yaşadığınız sorunların çözümü için Forumlar bulunuyor ve kullanıcılar burada sorularına cevap bulabilme imkanı kazanıyor.
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.