GFI LANguard Network Security Scanner 8

shergar5555

Katılımcı Üye
14 May 2009
728
0
keşke bilseydim :=)
Bir hackerın sisteminize saldırmak için kullanabileceği tüm potansiyel metodları kullanarak bilgisayar ağınızı tarar, açıkları raporlar, yamaları uygular

Ağınızdaki güvenlik açıklarını otomatik olarak bulun


GFI LANguard Network Security Scanner (N.S.S.) bir hacker ın sisteminize saldırmak için kullanabileceği tüm potansiyel metodları kullanarak bilgisayar ağınızı tarar.

Ağınızdaki işletim sistemlerini ve bunlarda koşan uygulamaları tek tek gözden geçiren GFI LANguard N.S.S. Muhtemel güvenlik açıklarını arar ve sonuçta sistemleriniz üzerindeki güvenlik açıkları konusunda bunları bir hacker dan öğrenmeden önce sizi uyarır ve önlem almanıza yardımcı olacak önerilerde bulunur.

Tüm bilgisayarlar / aygıtlar hakkında derinlemesine bilgi

GFI LANguard N.S.S. bilgisayar ağınızdaki tüm IP leri tek tek tarayarak service pack durumları, güvenlik yamaları, açık bağlantı noktaları (port), aktif uygulamalar / servisler, önemli sistem kayıt defteri (registry) girdileri, zayıf şifreler, kullanıcılar ve gruplar ve daha pek çoğu hakkında bilgiler toplar. Tarama sonuçları dilediğiniz gibi özelleştirebileceğiniz bir HTML raporu şeklinde size sunulur. Sonuçlar uyarınca sisteminizde gerekli güvenlik iyileştirmelerini yapabilirsiniz.

Yama (patch) Takibi

GFI LANguard N.S.S. Komplike bir yama yönetim programıdır aynı zamanda. Ağınızı güvenlik açıklarına karşı tararken işletim sistemleriniz ve uygulamalarınızın eksik yamalarının belirlenmelerini de sağlar. Bununla da kalmaz eksik olan bu yamaları tek merkezden tüm bilgisayarlara uygulamanıza olanak verir.

GFI LANguard N.S.S. i şu işlemler için kullanabilirsiniz:
Hedef bilgisayarların service pack seviyelerinin kontrolü
İşletim sistemi ve uygulamaların güvenlik yaması eksikleri
Service pack ve güvenlik yamalarının hedef bilgisayarlara uzaktan yüklenmesi
Güvenlik uyarıları ve açıklarının bulunması
Gereksiz paylaşımların tespiti
Gereksiz açık bağlantı noktalarının tespiti
Yeni güvenlik açıklarının eski kayıtlarla karşılaştırılarak belirlenmesi
İstemcilerde kullanılmayan hesapların tespiti
Şifre güvenliğinin denetlenmesi
Denetleme nin (auditing) açık olup olmadığının kontrolü
Ağın envanterini çıkarmak
İstemcilerde yüklü muhtemel truva atlarının (trojan) tespit
(alıntıdır)
link: GFI EventsManager 8

Bütün bunları dışında ne amaç doğrultusunda kullanacağınız da size kalmış bir şey.

[URL="http:// [url]https://tik.lat/ri8dW
]

[URL="http:// https://tik.lat/v5WQa ]

[URL="http:// https://tik.lat/To7GP ]

[URL="http:// https://tik.lat/dCHmc ]

(resimler alıntıdır fakat uploda bana aittir)
 
Son düzenleme:
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.