GIMP Kurulum

cartman

Katılımcı Üye
28 Ara 2005
932
17
zBjk
Fotoğraflarınızı GIMP ile bedava işleyin​
<SPAN>Basılı ve internet ortamında gördüğünüz bir çok fotoğraf az ya da çok bir işlemden geçerek izleyenlere sunulmaktadır. Bu işlemler basit tekrar boyutlandırma, parlaklık, kontrast vb ayarlarından ileri yaratıcı tekniklere kadar geniş bir yelpazede uygulanmaktadır. Bu klavuzu sizler için, elinizdeki fotoğrafları en güzel ve kaliteli şekilde sunabilmeniz için hazırladık.
Fotoğraf işlemek için basitten profesyonel düzeye kadar bir çok program kullanılabilmektedir. Hem tamamen ücretsiz olması, hem de ücretsizler arasında tartışmasız en iyi program olması bakımından burada programını örnekler ve püf nokltalarıyla anlatacağız.
İşletim sistemi olarak windows kullandığınızı varsayıyoruz. Eğer linux kullanıyorsanız zaten büyük olasılıkla program yüklediğiniz dağıtım ile birliktedir, ayrıca indirip yüklemeniz gerekmez.
GIMP
İndirme, kurulum ve ayarlar:
GIMP kurulumundan önce windowsunuza GTK+ 2 kütüphanelerini kurmalısınız. indireceğiniz ilk paket GTK+ 2 for Windows olmalı. Tüm diğer windows programları gibi kurulum tamamlandıktan sonra yine aynı sayfadan indireceğimiz The Gimp for Windows paketini kurarak kurulum kısmını tamamlarız. Eğer istenirse ek paketler olan yardım ve animasyon paketleri de yüklenebilir.
Not: Unutmayın! Önce GTK+ 2, sonra GIMP paketini kuracaksınız.
Programı indirmek için: http://www.gimp.org/downloads/

<SPAN class=yazibloksuz>GIMP kurulumu genel olarak her hangi bir windows programının kurulumundan farklı değil. Kurulumu gerçekleştirmek için next tuşuna basıp karşımıza çıkan sözleşmeyi de onayladıktan sonra
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.