/ # Google Chrome Eklentisi Yazıyoruz! #Giriş1 / Stajyer /

Leopic

Yaşayan Forum Efsanesi
26 Şub 2016
9,948
10
Merhaba Arkadaşlar. Google chrome eklentisi yazmaya karar verdim. 1 haftadır tüm kaynakları derliyip okudum ve Facebook için güzel bir eklenti kodladım. Gerçekten muhteşem oldu. Sizinle beraber güzel bir eklenti yazmaya ve ögretmeye karar verdim. Html bilginizin olması kesinlikle şart. en azından css,php bilmeniz daha iyi olur. Javascript ile daha süper bir eklenti yapabilirsiniz ama biz javascripti bize lazım olan kodları kaynaklardan alırız ama en azından html kesinlikle bilmeniz gerekiyor.


Lazım olucak olan google chrome dosyaları;


Kod:
manifest.json
icon.png
leo.html



manifest.json dosyası google chrome eklentisini oluşturan dosyadır bu dosya olmazsa olmaz.
icon.png olması şart. Güzel bir eklenti için eklenti iconudur.
leo.html olması şart bu leonun ismini siz kendi isminizde yapabilirsiniz örnek ahmet.html bu yandan problem yok gidip leo.html yapıcaksınız diye bir koşulda yok. bu .html dosyasına yazdıgımız her kod eklentide gözükücektir.



Google chrome Developer manifest.json dosyasına bakalım:





Kod:
{
  "manifest_version": 2,

  "name": "Deneme",
  "description": "Deneme",
  "version": "1.0",

  "browser_action": {
    "default_icon": "icon.png",
    "default_popup": "leo.html"
  },
  "permissions": [
    "activeTab",
    "https://ajax.googleapis.com/"
  ]
}


Name: Eklenti isminiz.
Description: Eklenti açıklaması.
Version: Eklenti versiyonu.
Default_İcon: iconunuz. (resim)
Default_popup: Bu kısım üste demiştim mesela isminiz ahmet , ahmet.html yapabilirsiniz size kalmış birşey yaptıktan sonra leo.html'yi degiştirirsiniz.




Olmazsa olmaz dosyalarımız:


yE85k0.png



Bu olmazsa olmaz dosyalarımızı tek bir klasörde toplıyalım.


yapıcagımız kodlamaları leo.html dosyasının içerisinde yazıcagız. Standart bir html kodlarını yazıyorum ben ilk dersimiz bu.





Kod:
 http://pasted.co/5bf6a440


Kodları konuya yazamadım pasted.co'ya attım.




leo.html dosyanıza bu kodu yazalım Kaydedelim.


İco dosyasını manifest.json dosyasına yazmıştık. Basit bir eklenti oldu bunu şimdi Google chrome uzantılar kısmına atalım.


"chrome://extensions/" Buraya girin arkadaşlar. Sonrasında paketi açılmış uzantı yükle diyin. Yazdıgımız oluşturdugumuz klasörü atalım.



V05aqV.png




ve basit bir eklenti kodladık. 2. dersimizde daha detaylı bir eklenti kodlıyacağız. 10. dersimizde güzel muhteşem bir eklenti kodlıyabilceksiniz. Konu bana aittir teşekkür ederim.
 
Son düzenleme:

Leopic

Yaşayan Forum Efsanesi
26 Şub 2016
9,948
10
Teşekkürler,


Dipnot: Arkadaşlar Google chrome Eklenti yazmak istiyen fakat yazamıyan arkadaşlar varsa Bu dersleri takip etsin 10 dersten sonra güzel fonksiyonlu bir google chrome eklentisi kodlıyabilceksiniz.
 

Leopic

Yaşayan Forum Efsanesi
26 Şub 2016
9,948
10
oo güzel :) değişik bir şey görmeyeli uzun zaman oldu


Hocam piyasayı biraz araştırdım aslında yapan var mı yok mu gibisinden 1. derste bırakmış herkes benimde aklıma böyle bir eğitim geldi. Yardım merkezinde 2-3 kez rast gelmiştim. 10. dersten sonra


https://chrome.google.com/webstore/...ep?utm_source=chrome-app-launcher-info-dialog


böyle bir eklenti kodlıyabilicek üyelerimiz.Fonksiyonlu güzel bir eğitim olucak hayırlısıyla.
 

kzyavc

Katılımcı Üye
20 Nis 2015
801
0
Merak ettiğim bir konuya değinmişsin.Bir ara html öğrenip derslere bakacağım.
 

Leopic

Yaşayan Forum Efsanesi
26 Şub 2016
9,948
10
Merak ettiğim bir konuya değinmişsin.Peki hiç kodlama bilgimiz olmadan eklenti yapabilecek miyiz ?


Hacı ben egitimi vericegim için kodlarıda ekliyecegim kendi eklentilerinizi kodların bir kısmını degiştirirsiniz ben öyle ahım şahım bir eklenti kodlamam diyorsanız benim vericegim kodlar zaten işinize yarıyacaktır buna konuda deginmiştim en azından HTML bilmeniz şart oluyor. phpde iyi gider. Javascript için kaynak kodlarımızdan kod alıcagız 2. derste bunu detaylı olarak anlatıcağım lakin konuyu baştan sona detaylı okumanızı rica ediyorum.
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.