GPT-3 Dil öngörücü yapay zeka

S79 MeDuSa

Katılımcı Üye
29 Şub 2020
340
5
GPT-3

GENERATİVE PRE-TRAİNİNG TRANSFORMER

(ÜRETKEN ÖN İŞLEMELİ DÖNÜŞTÜRÜCÜ)


quYEZS.jpg





Elon MUSK ve Sam ALTMAN tarafından kurulan OpenAl, bir kaç yıldır dil öngörücü dediğimiz yapay zekayı geliştirmektedir. 2019 yılında GPT-2 gündemdeyken bu sene daha da geliştirilmiş hali olan GPT-3 konuşulmayacak gibi değil. OpenAl'e 12 milyar dolara mal olan bu yapay teknoloji 175 milyar parametreye sahiptir.


Peki bu yapay zeka neler yapabiliyor?

>>> Bir dil öngörücüsü olarak tabiki çeviri yapabiliyor ama işin ilginç tarafı çeviri yapacağı metni kendisi hazırlayabiliyor.


>>>Bu yapay zeka aynı zamanda çok da romantik.:mahcup: Bir çok insandan daha güzel şiir yazabiliyor. Aforizma(Özdeyiş) yazabiliyor.

>>> Bunları yaparken yazarları taklit edebiliyor. Ona victor hugo gibi davranmasını söyleyebilirsiniz ve onunla victor hugo'ymuş gibi röportaj bile yapabilirsiniz.


>>> Bu taklitçi yönü sayesinde kendinize sanal bir ögretmen ayarlayabilirsiniz. Ondan Elon Musk gibi davranmasını söyleyerek sanki Elon Musk' tan ders alıyormuşçasına bilgilenebilirsiniz.


>>>İşin bir de tasarım yönü var. Yapmanız gereken ona sadece ne istediğinizi düz bir metin olarak yazmak. Bir web sitesimi istiyorsunuz ona örnek bir web sitesini söylerek benzer bir tane oluşturabilirsiniz . Bunu sadece arayüz olarak yapmıyor aynı zamanda sizlere kod bilgisini veriyor.


Sanal sorulara bile cevap verebilen bu yapay zeka kimilerinde heyecan uyandırsada kimilerindede korkuya sebep oldu.

n58JjP.jpg



Twitterda Levelsio isimli kullanıcının GPT-3 ile yapmış olduğu bir konuşma:
(İNSAN)-Covid-12 ne zaman bitecek ?
(GPT-3) -31 Aralık 2023 yılında
(İNSAN) -Nasıl bitecek?
(GPT-3) -Koronovirüs pandemisi enfekte olmuş tüm bireylerin ölümü ile sona erecektir
Alıntıdır

Bu tarz ürkütücü cevaplar alınsa da
kendisine sorulan sorulardan mantıksız cevaplar alındığıda olmuştur. "Hawaii'den 17' ye kaç gökkuşağı ile gidilir?" sorusuna " 2 Gökkuşağı ile gidilir" yanıtını vermiştir.

Sizce korkulacak birşey var mı?




Sonuçta yapay zeka ona yetilerini veren bizleriz. Kimse kendini yok edecek bir yetiyi vermez herhalde:gozkirpan


Başka bir konuda görüşmek üzere

Kalın sağlıcakla



 
Son düzenleme:

Ariss

Kıdemli Üye
8 Mar 2016
4,584
113
uzay
Eline sağlık S79 MeDuSa çok güzel bir konu ve yazı olmuş. Bence yapay zeka insanlığa bir tehlike değil. Ne kadar ileri giderse gitsin bir insan dan daha bilinçli bir hale gelebileceğini sanmıyorum
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.