GPT-3 yapay zeka hakkında detaylı bilgi

R1P CODE

Üye
28 Mar 2020
67
0
İstanbul
GPT-3 yapay zeka hakkında detaylı bilgi

merhaba arkadaşlar gpt-3 yani Generative Pre-trained Transformer 3 kısaca GPT-3, insanların yazdığı metinlere benzer içerik üretmek için derin öğrenmeyi kullanan öz bağlanımlı dil modelidir. San Francisco merkezli yapay zeka araştırma laboratuvarı OpenAI tarafından geliştirilmiştir.



GPT-3'ün tam sürümü, veri işleyecek 175 milyar parametreye sahiptir. Bu rakam GPT-2'nin öğrenme kapasitesinin 2 katıdır.14 Mayıs 2020'de tanıtılan ve Temmuz 2020 itibarıyla beta aşamasında olan GPT-3,önceden öğretilmiş dil örnekleriyle doğal dil işleme (NLP) sistemini kullanmaktadır.


Daha iyi aklınızda yer etmesi için örnek veriyim GPT-3'ün piyasaya sürülmesinden önce, en büyük dil modeli Microsoft'un Şubat 2020'de tanıttığı ve GPT-3'ün %10'undan daha az kapasiteye sahip olan (17 milyar parametre) Turing NLG idi.


GPT-3 tarafından üretilen metnin kalitesi o kadar yüksektir ki, bir insan tarafından yazılmadığını anlamak zordur. Bu durumun yaratabileceği avantajlar olabileceği gibi riskler de vardır. OpenAI araştırmacısı ve mühendisi, 28 Mayıs 2020'de GPT-3'ü tanıtan orijinal makaleyi yayımlamıştır. Makalelerinde, GPT-3'ün potansiyel tehlikeleri konusunda insanları uyarmış ve bu riski azaltmak için çalışmalar yapılması gerektiği çağrısında bulunmuşlardır.

Nereden çıktı bu gpt

Doğal dil işlemede (NLP) kullanılan mimari, ilk olarak 2017'de tanıtılan derin öğrenme modeline dayanan Transformer adlı yapay sinir ağıdır. GPT-n modellerinin yapısı, Transformer tabanlı derin öğrenme sistemine dayanmaktadır. Veri işleme, veri madenciliği, veri düzenleme, veriler arası bağlantı kurma, verilerde zıtlık oluşturma, verileri anlama ve sorulara yanıt verme becerisine sahip bir dizi NLP sistemi vardır.



Yapabildikleri

OpenAI'de çalışan 31 mühendis ve araştırmacıdan oluşan grup projeyi 28 Mayıs 2020'de tanıttı. Ekip, GPT-3'ün kapasitesinin selefisi GPT-2'ye nazaran iki kat fazla olduğunu ve türünün en gelişmiş örneği olduğunu belirtmiş ayrıca GPT-3'ün parametre sayısı, daha küçük kapasiteli önceki sürümlere kıyasla daha doğru çalışmasını sağlamakla birlikte GPT-3'ün kapasitesi, Microsoft'un Turing NLG'sinin on katından fazla diye de eklemiştir


GPT-3'e öğrenmesi için verilen veri kümesinin %60'ının kaynağı, 410 milyar veriden oluşan filtrelenmiş Common Crawl sürümüdür. Veri kümesinin %22'si İnternetteki verilerden, %16'sı şimdiye kadar yayımlanmış kitaplardan ve %3'ü Wikipedia'dan gelmektedir. GPT-3, yüz milyarlarca kelimenin yanı sıra CSS, JSX, Python'da kodlama yeteneğine sahiptir. GPT-3'ün eğitim verileri her şeyi kapsadığından, farklı dil görevleri için daha fazla veri öğrenmesi gerekmemektedir.

11 Haziran 2020'de OpenAI, kullanıcıların OpenAI'nin yeni teknolojisinin "güçlü yönlerini ve sınırlarını keşfetmesine" yardımcı olmak için kullanıcı dostu GPT-3 API'sine ("makine öğrenimi araç seti") erişim talep edebileceklerini duyurmuştur. Davetiyede, bu API'nin neredeyse "tüm İngilizce komutları" tamamlayabildiğini yazmaktadır. OpenAI GPT-3 API'nin erken sürümüne erişim hakkı olan bir kullanıcıya göre, GPT-3 "inanılmaz derecede tutarlı metinler" yazma konusunda "ürkütücü derecede iyiydi"

Gpt- 3 Şiir yazabiliyor , roman , hikaye hatta ve hatta yazmakla kalmayıp istediği yazarın üslübuyla yep yeni bir roman yazabiliyor
her ne kadar duygusuz da olsa bir makinede olsa sadece ufak şiir dizeleri verildiğinde kendisine bu dizelerin devamını kendi yazıyor ve inanın bunda çok ama çok iyi


Yada ders mi almak istiyorsun ünlü bir kişiden gpt-3 kendisini istediğiniz kişiye göre tanımlayıp sanki karşınızda seçtiğiniz kişi varmış gibi taklit edebiliyor yada program mı yazıcaksın gpt-3 sayesinde kod bilgisine gerek olmadan sadece cümlelerinle istediğin programa sahip olacaksın ve bunlar sadece başlangıç

Eksikler İllaki vardır okuduğunuz için teşekkür ederim nice teknolojik yapay zekalı dünyalara ...

siz ne düşünüyorsunuz bu konuda
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.