Güvenli İnternet Kullanımı 2020

THE_MILLER

Katılımcı Üye
8 Ocak 2007
459
21
85
Italy // Roma
1. Şifre Değişikliği

ZVBuou.jpg


İnternet ortamında sahip olduğunuz tüm hesaplar için, en az 3 ayda bir, şifrelerini birbirinden farklı kompleks bir yapıda güncellemelisiniz. Banka hesap şifreleriniz, mail hesap şifreleriniz, üye olduğunuz web sitelerin şifreleri ve FTP şifreleriniz bu konuda değişiklik sağlamanızın gerektiği alanlardır.

2. Anti Virüs

0wCino.jpg


Piyasa içerisinde çok sayıda satışa sunulan anti-virüs yazılımı bulunmaktadır. Bu yazılımlar aracılığı ile bilgisayarınız ve içerisindeki dosyaların güvenliğini sağlayabilirsiniz. Anti-virüs yazılımının bulunmasının yanı sıra yazılımın orijinal ve güncel olması da bir o kadar önemlidir.

3. E- Posta Güvenliği

cJbZPy.jpg


Gün içerisinde onlarca mail alabilirsiniz. Fakat; gelen mailler içerisinden konu başlığı farklı ve göndericisini bilmediğiniz spam olabilecek maillerdeki, linklere tıklamamalısınız. Bu linkler bilgisayarınıza virüs bulaşmasına sebep olabileceği gibi, mail hesabınızın çalınmasına da sebep olabilir. Dolayısıyla, mailde gelen her linke tıklamamalı, hatta çoğu zaman maili açmadan silmeniz faydalı olacaktır.

4. Güvenlik Duvarı

VYPVDR.jpg


Güvenli İnternet Kullanımı için güvenlik duvarının bilgisayarınızda aktif olması oldukça önemlidir. Çünkü; güvenlik duvarı internet ortamından bilgisayarınıza gelebilecek saldırı ve tehditlere karşı sizleri korumaktadır. Güvenlik duvarı sayesinde internet üzerinden gelen veriler filtrelenerek sizlere sunulur.

5. Güncellemeler
Bilgisayarınız içerisindeki her yazılımın güncel olmasına ve son güncellemenin zamanıyla ilgili bilgi sahibi olmaya özen gösterin. Yazılımlarınız ne kadar güncel ise; internet ortamındaki zararı bir yazılımın sizleri etkileme ihtimali o kadar az olacaktır.

6. İnternet Bankacılığı

esx1zL.jpg


İnternet üzerinden bankacılık işlemi sağlamak isteyenler kesinlikle https:// ibaresi görmeden işlem sağlamamalıdır. Sol üst tarafta güvenli ibaresi bulunmayan web sitelerinde işlemlerini sağlamamalı ve bankalarının web sitelerinin linkini bir alana kayıt ederek, sadece bu link üzerinden işlem sağlamaları tavsiye edilir. Aksi halde, bankacılık bilgileriniz kötü niyetli kişilerce ele geçirilebilir.

7. Dosya Güvenliği
İnternet ortamından, size yararlı olabileceğini düşündüğünüz her dosyayı indirmemelisiniz. Güvendiğiniz uzun süredir kullandığınız ya da güvenilir bir yakınınız tarafından sizlere tavsiye edilen siteler aracılığı ile işleminizi sağlamanız oldukça yararlı olacaktır. Bunun yanı sıra, torrent tarzı yazılımlardan kesinlikle uzak durmalısınız.

8. Kişisel Bilgiler

Kq5Eep.jpg


Güvenli İnternet Kullanımı için üyesi olduğunuz sosyal ağ sitelerinde ve herkesin erişimine açık olan internet ortamlarında, kişisel bilgilerinizi paylaşmamanızı ve bununla ilgili gerekli önlemleri almanızı öneririz. Bu bilgileri ele geçiren zararlı yazılım veya kişiler, kişisel güvenliğinizi tehlikeye atıcı girişimler yapabilir.

9. Güven
İnternet ortamında her gördüğünüz yazı, resim, arşiv, reklam gibi sizleri etkilemek için hazırlanan içeriklere doğrudan güvenmemeli ve sizleri yönlendirmek istedikleri sayfalar için birçok kez düşünerek internet ortamındaki gezintinizi sürdürmelisiniz.

10. Online Oyun ve Sohbet

BKP1ok.png


Binlerce kullanıcısı olan ve bir sosyal ağ gibi işleyen online oyun ve sohbet alanlarında, doğrudan kişisel bilgilerinizi paylaşmamalısınız. Bilgilerinizin güvenliği için bu gibi alanlardan uzak durmalı ve bilgilerinizin gizliliğine çok önem vermelisiniz. Bu gibi ortamlarda ele ettiğiniz arkadaşlıkların yararlarından çok zararları olabilir.


//Alıntıdır

Konu 11.06.2020 Tarihinde Güncellenmiştir.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

asi75ist

Yeni üye
22 Ocak 2008
14
0
emeğine sağlık ayrıca +rep ama bende telnet çıkmıyor adımları izliyorum fkat yinede telnet diye bişi yok dostum nasıl olcak
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.