Hacker'lar Nasıl Yakalanmıyor?

CMLYKL

Uzman üye
7 Nis 2012
1,329
0
Önsöz.

Belkide hiç bir Türkçe sitede bu konuya değinilmediği gibi asılsız bilgilerle insanlara bişiler öğretildiğine şahit olduktan sonra bu konuya doğru bilgilerle değinmek istedim.

Başlıyoruz.

İnternetteki büyük merak konularından biridir örneğin şuan popüler olan Anonymous grubundaki aktif kişilerin yakalanmaması veya internet camiasındaki yakalanmayan diğer blackmarket sitelerindeki zararlı kodlar,özel exploitler,kredi kartı numaraları satan Hacker şahısların yakalanmaması.Peki bunlar nasıl oluyor da yakalanmıyor ? kullandıkları yöntemler neler ? bu konuda size herşeyi anlatacağım.

Gizlilik Üstüne Yalanlar

Özellikle aylık bilgisayar dergilerinde görülen o klasik gizliliğinizi sağlayın konu başlığı altında paylaşılan hiç bir işe yaramaz yazılımların Hackerlarca kullanıldığını düşünmeyin.Peki bu adamlar ne kullanıyor ? derseniz.

Kullandıkları araçlar

Log tutmayan VPN hizmetleri.
Off Shore Mail Servisleri.
Tor

Ya bize klasik anlatılan Hackerların kullandığı gizlilik araçları neler ?

Bize Hackerların kullandığı yöntemler diye anlatılan güvensiz Proxy hizmetleri aslında tamamen bir kandırmacadır çünkü proxy ile aranızda hiçbir kriptolama bulunmadığı için devlet birimlerinin an ve an sizi takip ediceği sistemlerdir.Sadece internette gizli kalmak bir işe yaramaz belkide internetin başında geçireceğimiz saatlerin çoğu mail hesabımıza bakmakla geçiyor.Peki ya onlar sizce Hotmail gibi devlet birimlerinin takip ettiği ve her türlü bilgiyi alabildiği servis sağlayıcılarındanmı mail alıyor tabiki hayır.Onlar dergilerde dağıtılan Amerika,Kanada ve diğer ülkelerin hiç bir gizlilik adındaki yazılımlarınıda kullanmıyorlar.Onlar internet yasalarının bulunmadığı ülkelerden bu hizmetleri alıyorlar.

Asıl Gerçek Nedir ? Tam olarak bu hizmetleri nerden alıyorlar ?

Seyşel Adaları,Panama,Bahamalar,Singapur,İsveç gibi internet yasalarının uygulanmadığı & geçmediği ülkelerden bu hizmetleri alıyorlar.Bu ülkelerde internet yasalarının geçmediği gibi uluslararası yasalarda buralarda geçmiyor.Örneğin TOS sözleşmesi bu konuda kilit bir konudur.TOS sözleşmesini kabul eden her türlü gizlilik yazılımı kullanıcısının yasadışı bir iş yaptığında gerçek bilgilerini güvenlik güçlerine vermek zorundadır.Ve TOS sözleşmesini kabul eden her yasal firma log tutmak zorundadır.Hatta sitelerin altında TOS sözleşmesi paylaşılır.Örneğin kullanıcılarının şu şu şu şeyleri yapması yasaktır diye ibare düşer firma.

Log tutmayan VPN hizmetleri nedir ?

Normalde alınan çoğu VPN Tos sözleşmesini kabul etmiştir.ve yasaldır.Fakat Hackerların VPN hizmetleri aldığı yerler yasaların geçmediği ülkelerdeki log tutmayan VPN'lerdir.

Off Shore Mail Servisleri

Devlet birimlerinin bilgi alamayacağı internet yasalarının geçmediği ülkelerden alınan log tutmayan güvenli mail servisleridir.Çoğu PGP destekli olup yüksek güvenlik sağlar.

Tor Ağı

Serverlarının illegal sitelerce desteklenerek alındığı,Almanyadaki serverları üzerinden hack yapıldığı gerekçesiyle sunucularının bulunduğu yerin devlet birimlerince basıldığı,yapılan araştırmalara göre çocuk p****su ve diğer tüm illegal aktivitelerin yoğun olarak yapıldığı yüksek gizlilik sağlayan bir ağ.

Eklenecek Son Söz

Ayrıca Amerika,Kanada,İsrail,Almanya gibi bir çok internet yasası geçen ülkelerde Hackerların kullandığı bu tip hizmetler satılıyor.Fakat çoğu polis baskınına uğruyor.Örneğin Hushmail adlı PGP destekli off shore hizmeti FBI baskınına uğradı.Tor sunucuları Almanya'da polis tarafından baskına uğradı.Bunun dışında bu gibi ülkelerde bir çok bu tür hizmet sunan firma baskına uğradı.Bunun için Hackerlar üstte belirttiğim ülkelerden bu hizmetleri alıyorlar.

ALINTIDIR.
 
Son düzenleme:

2nokta

Yaşayan Forum Efsanesi
28 Şub 2013
16,691
16
Bana pek yabancı gelmedi ama neyse bakalım güzel konu .:)
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.