Hangi Linux Dağıtımı ?

'Black Warrior

Yaşayan Forum Efsanesi
8 Ocak 2013
12,132
5
E5
Bu makalede sizlere linux dağıtımları hakkında ilk bakışta bilgi sahibi olabileceğiniz, genel olarak linux işletim sistemleri hakkında yorum yapabileceğiniz bir infografikten bahsetmek istiyorum. Linux deyince akla gelen birçok dağıtım mevcuttur ancak hangi dağıtımdan başlayacağınız hakkında çoğunlukla bir fikriniz yoktur; forumlarda ararsınız, google amcaya sorar soruşturursunuz ama aslında ne aradığınız dahi belli değildir. İnsan bilmediğini aramaz aslında tam olarak, biraz biliyodur ya da işine yarayacak şeyin ne olduğundan haberdardır yani temel gereksinimini biliyordur. Burdan hareketle siz de hangi linux dağıtımından başlayacağınızı aramaya başlamadan önce bu infografiğe bir göz atın derim. Bu makalede linux dağıtımlarını detaylarıyla incelemek veya karşılaştırmalarda bulunmak mümkün değildir çünkü o ayrı bir araştırma gerektirir hatta bu araştırma süresince çoğu zaman yolunuzu dahi kaybedebilirsiniz.
Lafı fazla dolandırmadan bu grafik neyi anlatır ondan bahsedelim kısaca; zaten biraz ingilizcesi olan anlayacaktır çoğu kısmını ama ben yine de hiç bilmeyene, anlamayana anlatıyormuşcasına çevirmek istiyorum.
Bu Grafik Neyi Anlatır ?




  • Installation : Yükleme Safhası
  • Hardware : Donanım Desteği
  • Desktop : Masaüstü Kullanışlılığı
  • Docs : Dokümantasyon(Kaynak)
  • Customise : Kişiselleştirme
  • Community : Forum Desteği(Komünite-Topluluk)
  • Package : Paket Desteği(Eklenti Desteği)
  • Cutting Edge : Keskin Yanları (Diğerlerine Göre Öne Çıkan Yanlar)
  • Performance : Performans
  • Security : Güvenlik
Siz de bu grafiği inceleyerek hangi linux dağıtımını kullanacağınıza, ihtiyaçlarınız doğrultusunda karar verebilirsiniz.
linux-info.png
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.