Çözüldü Hangi yazılım dilini öğrenmeliyim ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Lord Of Hack

Yeni üye
24 Ocak 2019
36
0
....
Acaba hangi yazılım dilini öğrenmeliyim
NOT:
Biraz C++
Biraz java
Biraz da python bilgim var
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Qwx

Kıdemli Üye
30 Nis 2012
2,728
13
Merhaba,
Sorduğunuz soru yapacaklarınıza ve beklentilerinize göre değişmektedir. Günümüzde Türkiye 'de bir çok üniversite hala ilk olarak C sonrasında C++ öğretmektedir. Python'un popülerliği ile bir kısım üniversite ilk olarak Python öğretmeye başlamaktadır. Öğrenmek konusunda daha basit olduğunu düşündüğüm Python ile başlayabilirsiniz. Ek olarak diğer diller hakkında bilgi almak adına buraya bakabilirsiniz ;
https://www.turkhackteam.org/tht-ya...a-dilleri-genel-bilgiler-teknik-detaylar.html
 

cihanboncuk

Katılımcı Üye
15 Ocak 2019
292
0
Ötüken
Şu fotoğraf yeterli olacaktır :)
8aNQQ7.png
 

ᴄʀᴜᴇʟ

Özel Üye
24 Eyl 2013
4,420
57
Ahıska
Öncelikle şu konuya göz atmanızda fayda var
https://www.turkhackteam.org/tht-ya...a-dilleri-genel-bilgiler-teknik-detaylar.html

Biraz ondan biraz bundan öğrenmektense bir dile iyice hakim olmak daha iyidir. Daha sonra zaten programlama mantığını kavradığınız için diğer dilleri öğrenmeniz daha kolay olacaktır. Önerim ise python ile devam edip iyice kavramanız. Daha sonra isterseniz başka dilleri de öğrenirsiniz.
 
Son düzenleme:

rende_68

Katılımcı Üye
21 Ağu 2009
450
0
Miami
Bilgisayar Mühendisliklerinde genelde, ilk algoritmalar ile başlarlar. Her zaman algoritmanın öneminden bahsederler. Sonra C' yi öğretiyorlar, C (DevC++) ' den sonra C#(Visual Studio) geçiyorlar orda ilk console uygulamaları sonra ise form uygulamaları. Form uygulamarın da genelde basit sistem ödevleri veriyorlar hastane randevu sistemi, kütüphane sistemi gibi yapmak istersen orada deneyebilirsin. Bu projeleri yaparken veritabanına ihtiyacımız olduğu için onu öğrenme kısmını genelde öğrencilere bırakıyorlar ve SQL veya MySQL kullanıyorlar.
Sonra OOP(nesne odaklı programlama) C# üzerinden nesneye yönelik programlama mantığını gösteriyorlar. Sonra JAVA. Bunların yanı sıra mikroişlemciler için Assembly , ardunio progralama (zaten ardunio C temelli ) ve *** programlama gösterilir.
Ağlar üzerine de cisco router ve switch konfigurasyonları temeli.
Seçmeli olarak da web(HTML+CSS), animasyon, mobile , veri madenciliği , mobile geliştiricilik vb.
HTML + CSS + Javascript aslında bunları fazla göstermiyorlar sadece proje verdikleri zaman web istiyorlar sen öğrenmek zorunda kalıyorsun.

Asıl öğrenilmesi gereken şey bence yazılım mühendisliği diyagramlar, analizler, gereksinimler, patternler vb. şeyler yani burda hayatını kod yazarak mı yoksa kod geliştirerek mi geçireceksin bir seçim yapıyorsun, tabi bunları yapabilmek için kod bilginin olması lazım.

Tabi daha donanım kısımları da var yani.

Burdan şu sonucu çıkarabilirsin kardeşim ne öğrenmek istiyorsan önce o dili kafanda canladıracak kadar öğren sonra kendince projeler yapmaya çalış küçük büyük içinde veritabanı kullan bu senin SQL dilini öğrenmende yardımcı olur, ve yaptığın projeyi web ile bütünleştirirsen orda da temel HTML+CSS+Javascript öğrenebilirsin. Ama sakın ola daldan dala atlama gerekirse en uzun zamanı dil seçemeye ayır ama sonra ondan ona atlama.

 

Kill4Dead

Uzman üye
25 Ağu 2011
1,549
0
Hocam şöyle diyeyim. Benim okuduğum bölümde 1. sınıfta bize algoritma öğrettiler. Daha sonra temel C, detaylı C ardından C#' a geçtik. 3. sınıfta java ve web programlama öğrendik.

Bu tamamen ne ile ilgileneceğine bağlı. Eğer ben Windows üzerinde uygulamalar yazmak istiyorum diyorsan önerim c#' tır.
c# zor bir dil değil c#' tan başlayabilirsin kendini çok güzel de geliştirebilirsin. Python' a hiç bakmadım o yüzden bu konu hakkında yorum yapamayacağım. Ancak önerim c#' tan yanadır.
 

DominicToretto

Yeni üye
20 Ocak 2019
14
0
Benim vereceğim tek tavsiye ekşisözlükteki gerizekalılar gibi futbol takımı tutar şekilde programlama dili tutma, önce bilgisayarcı olma felsefesini edin, öğrenebildiğin ve işine yarayan şeyleri öğrenmeye bak.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.