harddisk gizlemek

Köstebek-02

Yaşayan Forum Efsanesi
6 May 2008
15,580
45
Köstebek
Bilgisayarınızın hard disklerinden birini görünmez mi yapmak istiyorsunuz? Bu işi programsız yapmak istiyorsanız alın size bir çözüm.

Öncelikle bilgisayar bilgisi fazla olmayanların bu işe kakışmaması gerektiğini baştan hatırlatalım.

1. İlk olarak:
Başlat>Çalıştır tıklıyoruz. (Kısa yol olarak Başlat+R kombinasyonunu kullanabilirsiniz.)
2. Çıkan ekrana MMC yazıyoruz.
3. Karşımıza konsol kökü çıkacak. Dosya’ya tıklayıp Ek Bileşen Ekle/Kaldır (Ctrl+M) diyoruz.
4. Ekle tuşuna basıyoruz. (Alt+E)
5. Grup İlke Nesnesi Düzenleyicisi’ni seçip Ekle>Son>Kapat>Tamam diyoruz.
6. Karşımıza Yerel Bilgisayar İlkesi çıkacak. Burda Kullanıcı Yapılandırması > Yönetim Şablonları > Windows Bileşenleri > Windows Gezgini şeklinde sırasıyla tıklıyoruz. Burada Belirtilen Sürücüleri Bilgisayarımdan Gizle öğesi olacak. Varsayılan olarak Yapılandırılmadı seçili olacaktır. Üzerinde çift tıklayarak yada sağ tıklayarak Özellikler’e girin. Etkin’i seçin ve istediğiniz sürücüyü gizleyin.
7. Daha sonra konsolu kapatıp KAYDET deyin ve Yönetimsel Araçlar altında (Başka bir yerde olabilir ama tercihen yönetimsel araçlar) kaydedin.
8. Bilgisayarım’ı açın. Herşeyi doğru yaptıysanız ilgili hard diskinizin olmadığını göreceksiniz.

Bu şekilde birden fazla olan hard diskinizin bir tanesini gizleyerek, bilgisayarınıza giren yabancılardan diskinizi ve içindeki bilgileri gizlemiş olacaksınız.


Peki diskiniz lazım olduğunda ilgili sürücüye nasıl gireceksiniz?
Çok basit! Örneğin C’ ye girmek istiyorsunuz:

-Bilgisayarım’a girin ve adres çubuğuna C yazıp Enter’layın.
-Yada Çalıştır’a C yazıp Enter’layın.
-Veya İnternet Explorer’ı açıp adres satırına C yazmanız sürücünüze ulaşmanız için yeterli olacaktır.

Yabanci kişilerde bu şekilde sürücünüze ulaşabilir ancak gizlediğinizi bilmedikleri için bunu deneyeceklerini sanmayın.

Bu işlemi iptal etmek içinse, yukardaki yönergeleri izleyerek son seçenekte Etkin olan yeri Yapılandırmadı olarak seçiniz
 

polat_alemdar111

Yeni üye
5 Mar 2007
14
0
Saolasın Kardeşim Ben yaptım gerçekten işe yarıyor.Eğer evde Bilgisayarınıza sizden başka giren biri warsa gerçekten cok Lazım bi şey
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.