HDD Hızını Arttırma.

'Black-King

Yaşayan Forum Efsanesi
30 Tem 2012
10,353
340
İstanbul
Run komut kismindan "sysedit.exe" yazıyoruz.Karşımıza çıkan menülerden System.ini penceresini ön plana alıyoruz ve buradaki satırların arasından [386enh] yazan satıra geliyoruz.Bunun hemen bir alt satırına geçip (boş bir satır yaratarak)

"Irq14=4096"yazıyoruz ve kaydetip makinamizi restart ediyoruz.
Bunu yaptıktan sonra değişiklik olmazsa ;

Hard diske erişim hızını arttırmak: Disk yazma önbelleğini kapatın!

Windows bağlantılı olduğu depolama birimleriyle çalışırken çeşitli yöntemler kullanır. Bu yöntemlerin kiminde veri aktarım hızı önemli iken kiminde verilerin güvenli olarak aktarılması önemlidir. Eğer Notebook veya sürekli bir güç kaynağı ile enerji kesintilerinden korunan bir Masaüstü Bilgisayar kullanıyorsanız bu veri transfer ilkesini en yüksek veri aktarım hızını elde edecek şekilde yapılandırabilirsiniz.

Windows varsayılan olarak önbellek boşaltmayı kullanır. Bunun anlamı, sistemin depolama aygıtına önbellekte bekleyen tüm verileri asıl depolama medyasına aktarması talimatını düzenli aralıklarla verecek olmasıdır. Bu aygıtta yazma önbelleğini etkinleştir'i seçtiğinizde, verilerin aktarılmasına yönelik bu düzenli komutları devre dışı bırakmış olursunuz.


En çok önem verdiğiniz konu veri aktarım performansının yüksek olmasıysa şu iki ayar da etkinleştirilmelidir: Kaldırma İlkesi bölümünde Daha İyi Performans seçeneğini ve Önbelleğe yazma ilkesi bölümünde Aygıtta yazma önbelleğini etkinleştir seçeneğini belirtin (Sistem donanımı ve depolama aygıtı bu özellikleri destekliyorsa). Mümkün olan en yüksek performansı sağlaması gereken ve sistemden çok sık çıkarmak niyetinde olmadığınız aygıtlar için (Örneğin Sabit diskiniz) genellikle en iyi seçenek budur. Bu seçeneği tercih ederseniz ve verilerin tümü yazılmadan aygıtın sistem bağlantısı kesilirse (USB flash sürücüsünü çıkarmanız gibi) verileri kaybedebilirsiniz.


sshot-3.png


sshot-5.png




1- "Bilgisayar"a sağ tıklayıp "Yönet" deyin.


2-Açılan "Bilgisayar Yönetimi Konsolu"nda "Aygıt Yöneticisi"ni seçin. (Alttaki resim)

Nonpasaran-1.png





3- "Disk sürücüleri" sekmesini genişletin ve üzerinde işlem yapmak istediğiniz depolama aygıtının üzerine çift tıklayın. (Üstteki resim)



4- Açılan pencerede "İlkeler" sekmesi altında Windows aygıtta önbelleğe yazma arabelleğini temizlemeyi kapat şıkkını işaretleyin. (Alttaki resim)

Nonpasaran-2.png



Nonpasaran-3.png

 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.