Her türlü Video ve Fotoğraflar üzerinde çalışma (CyberLink PowerDirector 5)

arsoy

Katılımcı Üye
27 Ara 2006
628
3
TurkHackTeam
Her türlü film ve fotoğraflarınız üzerinde kesme, bölme, yapıştırma, altyazı, ses ekleme, herhangi bir yerine çeşitli şekillerde yazı ve daha birçok ekleme ve değişiklik yapabilirsiniz.
Ayrıca videolar arasında geçiş yaparken, videolar başlarken veya biterken çeşitli efektler ve yazı ekleyebilirsiniz.
Yaptığınız çalışmaları birçok türden bilgisayarınıza kayıt edebilir ve CDRW aracılığıyla CD'lere aktarabilirsiniz.
Videolarınız ve Fotoğraflarınız için daha birçok şey yapabileceğiniz, birçok programı kullanarak yapabildiğimiz şeyleri tek programla yapacağınız bir program.

Download linki ( http://download.gocyberlink.com/ftpd...PDR5_Trial.exe)

Bu programın resimli anlatımı tamamıyla benim hazırlamış olduğum bir çalışma olup hiçbir yerde ne böyle nede buna benzer bir çalışma bulunmamaktadır.



Şimdi programı çalıştırıp ve karşımıza gelen ekranda aşağıda gösterdiğim yolu takip ediniz.




Ben video üzerinde çalışmamı anlatacağım, fotoğraflar üzerinde de çalışabilirsiniz. Ben burada bir video, bir resim ve diğer aşamalarda da birer eklemeler yaptım, siz arka arkaya birkaç video, müzik, resim, efekler vb. ekleyebilirsiniz.




Yukarıdaki resimde de görüldüğü gibi benim eklemiş olduğum 1 video, 1 resim ve 2 müzik (2 müzik yerine kendi ses kaydınızı ekleyebilirsiniz) bulunmakta, siz isterseniz çalışmanıza bunlardan birini veya hepsini seçebilirsiniz.



Yukarıda da görüldüğü gibi bu kısımda renkler ile oynayabilirsiniz. Ben videonun eklediğim kısmına siyah beyaz bir görünüm verdim, tabi siz diğer renklenme ayarlarını seçebilirsiniz.




Yukarıda fotoğraf eklediğim kısma bir başka videoda ekleyebilirsiniz. Eklediğiniz görünümü görüntü üzerinde istediğiniz noktaya sürükleyebilir, büyültüp küçültebilirsiniz.









Yukarıda anlattığım tüm eklemelerde eklemelerin başından veya sonundan tutarak istediğiniz kadar azaltıp, uzatabilirsiniz veya parça parça ekleyebilirsiniz. Bunlardan video ve ses uzantılı eklemeler başından veya sonundan yaptığımız azaltmalarda azalttığımız kısmı keser, eğer uzatmak istersek bunu yapamayız ancak yeniden ekleyebiliriz.



Bütün eklemelerimiz bittikten sonra eğer alt alta birçok ses eklediysek bunların birbirine karışmamasını istiyorsak alttaki resimde görünen kısma tıklayarak ses ayarlarını yapabiliriz.





Aşağıdaki kısımda üç kısımda bulunan sesin hangisinin nerede kısıp açacağımızı yapacağımız yerdir. Videonun neresinde hangi sesin olmasını istiyorsak videonun o kısmına gelip burayı açarak istediğimiz sesi açıp diğerlerini kısabiliriz veya hepsini açıp kısabiliriz.
Buradan çıkmak için ise (X) işaretine tıklıyoruz.



Bütün eklemelerimiz ve ayarlarımız bittikten sonra şimdi kayıt kısmına gelelim.














Yukarıdaki resimdeki kayıt yeri CyberLink programı kurulurken kendisi otomatik olarak “ C ”nin içine “MyWorks” klasörü oluşturuyor. Bu klasör program içerisinde ne tür kayıp (video kayıt etmek, videodan fotoğraf çekip kayıt etmek vb.) yaparsak yapalım kendisi otomatik olarak buraya kayıt etmek istiyor tabi istersek biz bu yolu değiştirebiliriz. İşlem bittikten sonra kayıt ettiğiniz yere gidip hazırlamış olduğunuz videonuzu izleyebilirsiniz.


Ben video üzerinde çalışmamı hazırladım tabi siz isterseniz fotoğraflarınızı arka arkaya ekleyip çeşitli efektler vererek veya video çekimlerinizi arka arkaya ekleyip çalışmalar hazırlayabilirsiniz.




Şimdi programın videomuz üzerindeki bir görüntünün fotoğrafını çekme özelliğini anlatacağım









Yukarıdaki yolu takip ederek çekmiş olduğunuz fotoğrafı daha öncede bahsettiğim gibi program kurulum esnasında oluşturduğu " C "nin içine kayıt etmiş olduğu "MyWorks" klasörüne fotoğrafınızı kayıt ediyor, buradan çekmiş olduğunuz fotoğrafınıza ulaşabilirsiniz.
NOT: Bazen bu "MyWorks" klasörünü "D" sürücüsünün içine de kayıt edebiliyor.



Bu kısımda ise programın videomuzu parçalara bölme özelliğini anlatacağım







Bu şekilde videomuzun istediğimiz yerinden istediğimiz kadar kesebiliriz.


Sizlere yardımcı olabildimse ne mutlu bana yinede takıldığınız birşey olursa yardımcı olmaya çalışırım.
Hepinize kolay gelsin.


VCD, DVD ve SVCD formatında CD'ye kayıt etmeyi resimler sığmadığı için aşağıda anlattım.
 

arsoy

Katılımcı Üye
27 Ara 2006
628
3
TurkHackTeam
YUKARIDA RESİM KOYACAK YER KALMADIĞI İÇİN BURADAN DEVAM EDİYORUM

Son olarak hazırlamış olduğumuz videomuzu direk VCD olarak CD'ye aktarılmasını anlatıcağım. Diğer formatlarda bilgisayarımıza kayıt etmeyi yukarıda anlatmıştım.


İlk önce Boş CD mizi bilgisayarımıza koyuyoruz.
Yukarıda anlattığım gibi videomuzu hazırladıktan sonra aşağıdaki yolu takip ediyoruz. Ben burada aşağıdaki anlatımda yalnızca bir videoyu ekledim.












CD'ye yazma işlemi bittikten sonra VCD miz hazır durumdadır.
 

ttambas

Üye
24 Ağu 2006
150
1
evet bu program buradan daha önce verildiği için kullanmıştım ama full değildi keşke full olsa ama güzel program sağol emeğin için.
 

djebu15

Üye
24 Ağu 2008
90
0
interneti sınırsız olanlar için 157 mb hiç bişey programı ve anlatımiçin çok teşekkürler
 
20 Ocak 2009
242
0
istanbul
Bi TeSekküR ButoNu Beyler __________________


Mesajlar: 708
Ettiği Teşekkür: 2
5 Mesajında 5 Kez Teşekkür Aldı

2006 dan beri bu forumdasın ve 2 teşekkür etmişsin ama kendin zorla istiyosun
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.