HTC, 2012 yılında RIM'i koltuğundan edecek

TuqrahanXP

Uzman üye
10 Kas 2011
1,346
0
BİLSEM BİLİŞİM


Yıllardır akıllı telefonlarıyla kullanıcılara yüksek performans sunan HTC, yavaş yavaş başarılarının karşılığını alacak gibi görünüyor. Tayvan merkezli Market Intelligence Center isimli araştırma şirketinin son analizine göre, HTC, Nokia, Samsung ve Apple'dan sonra dünyanın 4.büyük telefon üreticisi olmaya her geçen gün biraz daha yaklaşıyor.

Market Intelligence Center, HTC'nin gelecek yılla birlikte akıllı telefon pazarında Blackberry'nin mucidi RIM'i koltuğundan ederek dünyanın 4.büyük akıllı telefon üreticisi olacağını öngörürken; Android'in bu yıl için öngörülen %38'lik pazar payını %40'a, iOS için bu yıl öngörülen %18'lik payı ise %19'a yükselteceğini düşünüyor. Araştırma şirketi, Windows Phone 7'nin ise gelecek yıl Nokia ile birlikte büyük bir atılıma geçerek pazar payını %17'e yükselteceğini düşündüklerini ifade ediyor.

Tayvan'lı akıllı telefon üreticisi HTC, ilk çeyrekte 2010'un ilk çeyreğine kıyasla %192'lik artış ile 9.7 milyon akıllı telefon sevkiyatı gerçekleştirmiş ve 14.83 milyar Tayvan doları rekor kar yapmıştı.
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.