Html'de Form-4

cartman

Katılımcı Üye
28 Ara 2005
932
17
zBjk
Form Yapalım... -4
Form alanımız yavaş yavaş oluşmaya başladı mı? Bir form alanım olsun diye sabırsızlanıyormusunuz? O zaman siz form alanı yapmaya hazırsınız.
Bizi form alanına bir adım daha yaklaştıracak olan kodları öğrenmeye devam edelim..
Aşağı Doğru Açılan Seçme Kutucuğu (Select) En Sevdiğin MevsimSonbaharKışİlkbaharYaz <select name="Mevsimler" size="1"><option selected>En Sevdiğim Mevsim
<option value="Sonbahar">Sonbahar
<option value="Kış">Kış
<option value="İlkbahar">İlkbahar
<option value="Yaz">Yaz</select>

Şimdi de yukarıdaki kutucuktan bir seçim yapmaya çalışın. En sevdiğiniz mevsimi seçin. Örnek de gördüğümüz kutucuğun adı: Aşağı Doğru Açılan Seçme Kutucuğu. Şimdi de kodlamamızı inceliyelim:
Form alanımzın içerisin de "select" yani "aşağı doğru açılan seçme kutucuğu" nun ismini belirliyoruz = "name="mevsimler".

Ben mevsimler ismini verdim. siz istediğiniz ismi verebilirsiniz. Bu daha sonra formu bulmanızı kolaylaştırır ve formunuzun içeriğine uygun olsa iyi olur.
pufnoktasi.gif
Daha sonra "option selected" ile açılan kutumuzun başlık yazısını yazıyoruz.. Yani kutumuzun konusunu belirliyoruz. Daha sonra aşağı doğru açılan menümüzün seçeneklerini belirliyoruz: "option value=Sonbahar" . (Tekrar söylüyorum burada ben örnek menümüzün içeriğine göre seçenekler yaptım!)
Son olarak </select> diyor ve menümüzü bitiriyoruz...
Bu Menümüz de sadece </select> etiketini bitiririz. Diğer etiketleri bitirmeyiz. Mesela "option value="isim" etiketi bitirilmez. Bu önemli noktayı da anladık değil mi? :)
cokonemli.gif
Gönder ve Sil Düğmeleri
<input type="submit" name="gonder" value="gönder">
<input type="reset" name="sil" value="sil">

Bakın ne kadar tatlı *** butonumuz oldu değil mi? Şimdi onlara tıklayın. (Biliyorum ben demesen de tıklayacaktınız:) Ama hiçbirşey olmadı değil mi? Gelin bu butonlarımıza biraz daha yakından bakalım:

<input> etiketini hatırladınız değil mi? Bu sefer <input> etiketimizin Gönder botunundaki type (yani tip)' i "submit" , Sil butonundaki değeri type' i ise "reset" . Form' umuzun nasıl gönderileceğini daha sonra öğreneceğiz.. Yani formun bize nasıl bilgi ulaştırdığını.. Şimdi geçelim..
onemli.gif
Gönder ve Sil düğmelerini biz yapalım!
gonder.jpg
sil.jpg

<button type="submit" name="gönder" value="gönder"><img src="gonder.jpg"></button>
<button type="reset" name="sil" value="sil"><img src="sil.jpg"></button>

Düğmelerimizi biz yapalım dememin sebebi, butonlarımızı bu sefer kodlar ile değil de bir grafik programı ile yapmamızdır..
(Kendi yaptığımız butonlar hakkındaki geniş bilgiyi Photoshop derslerinde bulabiliriz:) )
Butonumuzun kodlamasını daha yakından inceleyelim. Öncelikle butonumuzun type (tip) ' ini belirledik.. Gönder düğmesinin ki "gönder" sil düğmemizin tipi ise "sil" . Butonumuzun bitirmeden önce ise grafik öğemizi belirliyoruz. Ben elimde olan gönder ve sil grafiklerini kullandım. Siz de elinizde olan ama gönder ve sil düğmesi olduğu belli olan bir düğme kullanın.
Vee mutlu son :)
Form alamızın inşaatın da gerekli olan bütün malzemeleri öğrendik.. Sıra geldi başlı başına bir form yapmaya.. Sonra ki dersimizde öğrendiklerimizi birleştirerek çok güzel olacağına inandığım bir form yapacağız.
Bekleyin :)
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.