Html'de Sabitler (CONST)

cartman

Katılımcı Üye
28 Ara 2005
932
17
zBjk
Temel Bilgiler : Sabitler (CONST)​
Sabit Değerler
VBScript' de bir kere tanımladığımızda bir daha değişmesini istemediğimiz unusurlar olabilir. Bunlara değişken diyemeyiz. Öyle değil mi? O zaman onlara Sabit Değerler diyelim. Sabit değer, bütün site boyunca yani uygulama boyunca değişmeden kalır. Bu değerleri Const (constant, sabit kelimesinden türetilme) komuyutla yaparız:
Const Siteadi = "Webdersleri"
Const Slogan = "En iyi kaynak"

VBScript'in kullandığı tek tür değişkene variant denir. Variant, karakter dizini (String) de olabilir, sayı (number) ' da. Fakat bir Variant'ın içindeki değer, veri olarak nitelendiğinde şu türlerden birine girer:
Boolean: Değişkenin değeri ya True (doğru) ya da False (Yanlış) olur. True' nun değeri -1, False' un değeri ise 0' dır.

Byte: 0 ile 255 arasında bir sayısal değeri olabilir.

Double: Yüzen noktalı değer denilen veri türüdür. Pozitif sayılar için 4.9E-324 ile 1.8E308 arasında, negatif sayılarda -4.9E-324 ile 1.8E308 arasında bir değer alabilir.

Date/Time: Önceden belirlenmiş biçimlerde tarih ve zaman bilgisi içerir.

Empty: Tanımlanmış ancak henüz değer atanmamış (boş) değişken türüdür.

Error: Programın hata mesajlarını ve hata değerlerini tutar.

Integer: Noktalık bölüm içermeyen tamsayı verilerdir, değeri
-32.768 ile +32.767 arasında olabilir.

Long: Noktalık bölüm içermeyen tamsayı verilerdir; değeri -2.147.483.648 ile 2.147.483.648 arasında olabilir.

Null: İçinde bulunmamak üzere tanımlanmış değişkenlerdir.

Object: Windows OLE nesnelerini tutmak üzere tanımlanmış değişkenlerdir.

Single: Yüzen noktalı değer denilen veri türüdür. Pozitif sayılar için 1.4E.45 ile 3.4E38 arasında, negatif sayılarda -1.4E-45 ile -3.4E38 arasında bir değer alabilir.

String: Alfanumerik veri tutan değişkenlerin değeridir.
Bunları ASP sayfalarımızda sık sık kullanacağız. Bu yüzden iyi tanımalıyız değil mi?
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.