Http Metodları Nelerdir ? Açık Anlatim .

MEMO_baba

Uzman üye
6 Kas 2009
1,017
28
İyi Geceler Forum Sakinleri ,
Simdiki Ele aldigim konu http metodlari neler kisa ve oz acik anlatim olacak .
HTTP Metodları :Get , head , put , post , trace , delete , connection , options .

----------------------

Get Metodu : Sunucudan dosya / veri almak icin kullanilir . Bununla beraber sunucuya veri gondermek icin kullanilir .

Post Metodu : Sunucuya veri gondermek icin kullanilir.
Fakat burada veriler url kısmında değilde body kısmında
gönderilir. Bundan dolayı tarayıcıda gönderilen değerler görülmez.Proxy ile araya girerek bu
değerleri değiştirmek mümkündür.

PUT Metodu
Sunucuya veri göndermek için ama gönderilen veriler ile bir dosya yaratmak için kullanılır.

TRACE Metodu
Sunucuyu kontrol amaçlı kullanılabilir.

OPTIONS Metodu
Sunucunun hangi metodları kabul ettiğini öğrenmek için kullanılır.

DELETE Metodu
Sunucuda ki kaynağı silmek için kullanılır.

CONNECTION Metodu
Suncuyu proxy gibi kullanabilmemizi sağlar. Yani sunucunun başka bir sunucuya istek yapmasını
sağlayabiliriz.

Post bu kadar degerli tertiplerim .
Bu konuyu web uyguluma guvenligi icin okumakta oldugim kitaptan yardim alarak size akıcı sekilde aktardigimi dusunuyorum .

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.