İleri seviye PHP dersleri

08DarkShadow

Katılımcı Üye
24 Ağu 2017
978
1

Arkadaşlar ben daha önce bu soruyu sorduğumda herkes neye göre ileri seviye demişti
Arkadaşlar programlama olarak ileri seviye istiyorum yani bu dili ileri seviye kodlarını öğrenmek istiyorum...
Arkadaşlar hiç Türkçe kaynak beni başlangıçtan ileri seviyeye taşıyacak bir kaynak biliyormusunuz lütfen yardım edin..:RpS_blushing::RpS_blushing:

Phoique 7

Katılımcı Üye
14 Mar 2017
505
1
Manisa
PHP: PHP nedir? - Manual

Buradan Çalışırsan En Sona Kadar Gidebilirsin, Ben Lazım Oldukça Buradan Temel Alır, Üzerine Mantık Yürütür Kullanıırm :)

Böyle bir nimet mi var dostum hiç araştırma yapmadan türkçe kaynak yok diyorsun. Adamlar sana çok güzel bir şekilde türkçe kaynak yapmışlar sen yok diyorsun. Bkz: youtube ibrahim çevrük, ve Destursuzun da dediği gibi php.net. İLeri seviye olarak neyi kast ediyorsun tam anlayamadım ileri seviye nedir ? Birde php temel konularını biliyormusunuzda ileri seviye eğitim istiyorsunuz. Sanırım bilmiyorsunuz çünkü temeli az da olsa bilen ve hedefi olan kişi araştırarak o hedef için öğreneceklerini listeler ve öğrenmeye başlar. Mesela hedefin bir blog sitesi ise php temeli bilen kişi başlar listelemeye pdo öğreneceğim çünkü veritabanı bağlantısı güvenli olsun html-css de kendimi biraz geliştirmeliyim kötü tasarım yapıyorum. Gibi gibi.

zztri

Yaşayan Forum Efsanesi
9 Tem 2015
10,062
383
Ankara
php dediğin basit bir script dilidir. Çok hızlı öğrenilir, çok hızlı kullanılır; kullandıkça, deneyim kazandıkça ve de azıcık da kafan basıyorsa git gide daha kompleks şeyler yapabilirsin. "İleri" yok ki göstersek...

ihan3t

Kadim Üye
7 Şub 2012
5,018
20
Hala hiçbir temel olmadan ileri seviye diyorsun.

Tamam aç araştır php de zval container nedir garbage collector nasıl çalışır, c tarafında yazılmış tüm kütüphaneleri kaynak kodu aç araştır öğren bakalım. Acaba hiçbir temel tecrübe olmadan ne anlayacaksın.

08DarkShadow

Katılımcı Üye
24 Ağu 2017
978
1
Böyle bir nimet mi var dostum hiç araştırma yapmadan türkçe kaynak yok diyorsun. Adamlar sana çok güzel bir şekilde türkçe kaynak yapmışlar sen yok diyorsun. Bkz: youtube ibrahim çevrük, ve Destursuzun da dediği gibi php.net. İLeri seviye olarak neyi kast ediyorsun tam anlayamadım ileri seviye nedir ? Birde php temel konularını biliyormusunuzda ileri seviye eğitim istiyorsunuz. Sanırım bilmiyorsunuz çünkü temeli az da olsa bilen ve hedefi olan kişi araştırarak o hedef için öğreneceklerini listeler ve öğrenmeye başlar. Mesela hedefin bir blog sitesi ise php temeli bilen kişi başlar listelemeye pdo öğreneceğim çünkü veritabanı bağlantısı güvenli olsun html-css de kendimi biraz geliştirmeliyim kötü tasarım yapıyorum. Gibi gibi.

Bir kere benim html ve css bilgim var javascript temel biliyorum
Ayrıca size saten derken beni başlangıçtan ilerleticek birşey dedim

Phoique 7

Katılımcı Üye
14 Mar 2017
505
1
Manisa
Bir kere benim html ve css bilgim var javascript temel biliyorum
Ayrıca size saten derken beni başlangıçtan ilerleticek birşey dedim

Hangi eğitim setine bakarsanız bakın size a-z bilgi vermez veremez. Çünkü bir dilin yapabileceği işin sonu yoktur. O yüzden sadece temel içerekli içeren bilgilerden ve birkaç örnek çalışması haricinde daha fazla bilgi veremez çünkü insan onca videoları izlerken sıkılır veya makalerleri okurken. Eğer o eğitimdeki örnek gibi bir hedefi yoksa. O yüzden hangi eğitimden başlarsanız başlayın temel prensibi kaptıktan sonrası size kalmıştır hedefinize göre araştırarak öğrenmeniz gerekecektir.

08DarkShadow

Katılımcı Üye
24 Ağu 2017
978
1
Hangi eğitim setine bakarsanız bakın size a-z bilgi vermez veremez. Çünkü bir dilin yapabileceği işin sonu yoktur. O yüzden sadece temel içerekli içeren bilgilerden ve birkaç örnek çalışması haricinde daha fazla bilgi veremez çünkü insan onca videoları izlerken sıkılır veya makalerleri okurken. Eğer o eğitimdeki örnek gibi bir hedefi yoksa. O yüzden hangi eğitimden başlarsanız başlayın temel prensibi kaptıktan sonrası size kalmıştır hedefinize göre araştırarak öğrenmeniz gerekecektir.
Ya aslında sorun bu Temel'ini bildikten sonra neyi araştırıp bulucam onu bilmiyorum ki..?

zztri

Yaşayan Forum Efsanesi
9 Tem 2015
10,062
383
Ankara
Ya aslında sorun bu Temel'ini bildikten sonra neyi araştırıp bulucam onu bilmiyorum ki..?

Üstad, o anda aklına eseni araştıracaksın.

Diyelim php öğrendin; değişkenler, koşullar, döngüler, fonksiyonlar, class oluşturma, sonra da en temel session'dır, request elemanlarıdır, veritabanı bağlantısıdır öğrendin.

Sonra diyelim, bir web sitesinde sonucu grafik olarak vermek istedin.. Pie chart dediğimiz pasta grafiği olsun istedin. Bunun için çizmen gereken şeklin matematiksel terimi "yay" değil mi? Giriyorsun php.net'e, "yay" diyorsun, arıyorsun, dolu olmayan çıkıyor. Aşağıdan diğer fonksiyonlardan araştırıyorsun, en son karşına bu çıkıyor: PHP: imagefilledarc - Manual

En alttaki örneği, ne kadar kolay çizildiğini görüyorsun değil mi? Ben de ezber değilim, gereken olursa internetten bakarım, normalde asp.net kullanırım. Ama gerektiğinde 3 dakikamı aldı araştırmak.

Mantık bu, bir şeye ihtiyacın oldu mu araştırırsın. Her gördüğün kodu inceler, "burada neden böyle yapmış" diye senden deneyimli insanların mantığını öğrenmeye çalışırsın. Böyle ilerlenir. Yoksa "üç gulhü bir elham okuyup sağ yönünüze dönüp yatın, bir de benim kitabı okuyun, php'nin kralı olacaksınız!" diyebilen bir eleman bulamazsın.

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.