İnsan Vücudundan 15 Mikroskobik Görüntü

bade sultan

Uzman üye
23 Nis 2009
1,546
0
istanbul
İnsanın iç dünyasına (duygusal değil tabi), hücrelerine, atomlarına kadar zoomlamak. Aşağıdaki resimler tarama elektron mikroskobu (SEM) adı verilen yeni nesil elektron mikroskobuyla çekilmiş fotoğraflar. Büyütme oranı x25'den (el mikroskobuyla aynı) x250.000'e kadar çıkabiliyor. İmkansız ayrıntılar 1 ve 5 nm boyutlarda görüntülenebiliyor.

Bilim insanları SEM'i insan vücudundaki hücreleri görüntülemede kullanmışlar ve bazen kanserli bir hücrenin görüntüsüne, bazen de bir yumurta hücresinin sperm hücresiyle buluşma anına ulaşmışlar. Beni oldukça etkileyen bir insanın yaşaması, her gün nefes alıp verebilmesi için her an durup dinlenmeden çalışan onca hücreden, her an içimizde gerçekleşen mucizelerden bi haber yaşamamız.



1- Kırmızı Kan Hücreleri

İnsan vücudunda oksijen taşımakla görevli hücreler. Erkeklerde ortalama 5 yada 6 milyon, kadınlarda ise 4 yada 5 milyon kırmızı kan hücresi bulunuyor. Yüksek kesimlerde yaşayan insanlarda kırmızı kan hücreleri oksijen azlığı nedeniyle daha fazla.



2- Saç Teli

Resimde ucu kırılmış bir saç teli görülmekte.



3- Purkinje Sinir Hücresi

100 milyon nöron arasında nöronları en genişleri arasındadır. Diğerlerinden farklı olarak vücudun hareket (motor) koordinasyonunu sağlarlar. Toksik maddeler (alkol yada lityum alımı), bağışıklık hastalıkları, genetik mutasyonlar Purkinje hücrelerini oldukça olumsuz etkiliyor.



4- Kulak Tüyleri

Kulağın içindeki tüyler ses titreşimlerine duyarlı yapılardır.



5- Göz Sinirinden Çıkan Kılcal Damarlar



6- Dil Üzerindeki Tat Alma Duyuları

İnsan dili üzerinde 10.000 civarında tat alma duyusu bulunur ki bunlar tuzlu, ekşi, acı, tatlı gibi duyguları insan beynine iletir. İnsanın zevki için çalışan görünmez kahramanlardan biri.



7- Diş Plakası



8- Kan Pıhtısı

Resimde kan pıhtısı tarafından örümcek ağı gibi sarılmış kırmızı kan hücreleri. Resmin tam ortasında görünen hücre beyaz kan hücresi.



9- Akciğer İçindeki Alveol Hücreleri

Akciğer içindeki alveoller kan hücreleriyle gaz (oksijen, karbondioksit) alışverişi yaparlar.



10- Kanserli Akciğer Hücresi

Önceki sağlıklı akciğer görüntüsünden farklı olarak bu resimde akciğer hücresi kanser yüzünden biçimini kaybetmiş durumda.



11- İnce Bağırsak Kıvrımları

Ülger olarak da geçen ince bağırsaktaki bu kıvrımlar yüzey alanını artırıyor, bu sayede yiyeceklerin emilmesi kolaylaşıyor. Dikkatli bakıldığında kıvrımlar arasında yiyecek artıkları görülmekte.



12- İnsan Yumurtası ve Taç Hücreleri

Resimde iğne ucunda insan yumurtası görülmekte. Yumurta hücre zarıyla çevrilmiş durumda. Zar üzerinde bulunan gliko proteini (glycoprotein) yumurtayı korumasının yanı sıra spermleri tutan bir yapıya sahip. Ayrıca iki taç hücresi hücre zarına yapışmış halde görülmekte.



13- İnsan Yumurtası Üzerindeki Sperm Hücreleri

Resimde yumurtaya girmeye çalışan sperm hücreleri görülmekte.



14- İnsan Embriyosu ve Sperm Hücresi

5 günlük döllenmiş insan yumurtası. Resimde yumurta etrafında halen durmakta olan sperm hücreleri görülmekte. Embriyo ve sperm hücreleri pembe, sperm hücrelerinin kuyrukları yeşil renkte görülmekte. Mavi alanlar hücreler arasındaki bağlantıyı sağlayan boşluklar.




15- 6 günlük İnsan Embriyosu

Rahim içinde yatmış vaziyette 6 günlük insan yavrusu.

İlla Allah'ın varlığına inanmak için denizlerin yarılmasını yada ölünün dirilmesini yada Ay'ın parçalanmasını görmeye gerek yok. İnanmak isteyen kalp, çevresine bakıp biraz düşünse yeter. Zaten Kur'an-ı Kerim'in birçok yerinde demiyor mu "Siz hiç düşünmez misiniz?" diye?

Alıntı
 
Son düzenleme:

cano79

Katılımcı Üye
22 Tem 2008
854
1
Ankara
yanlız o yumurta döllenmiş spermler artık ona giremez döllenme zarı oluşmuş çünkü

offf ya şu bioloji sınavı yüzünden börtü börcüğün üremesini inceliyoruz
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.