Intel Elkhart Lake Atom işlemcisi gün yüzüne çıktı !

The Coηq

Uzman üye
30 Tem 2019
1,791
45


Core işlemci ailesinde Sunny Cove çekirdeklerini kullanmaya devam eden Yarıiletken üreticisin ortaya çıkan yongasına göre güncel GPU’lu yeni bir Atom çözümü üzerinde çalışıyor.

Elkhart Lake işlemcileri

Elkhart Lake kod adını taşıyan Atom işlemcisinde Gen11 iGPU’su yer alabilir. Henüz tam olarak detaylanmasa da Gen11 ünitelerinin halihazırdaki iGPU’ya kıyasla daha düşük EU ile gelmesi bekleniyor. Ayrıca 8K60 monitörlere destek de bilinen önemli detaylardan.

İlginizi ÇekebilirAvatar Intel Lakefield işlemcisi ortaya çıktı: Yeni adlandırmaya gidilebilir
Buna karşın listelenen gömülü işlemcilerdeki grafik birimi 8K30’la sınırlı kalacağa benziyor. 2-4 çekirdek seçenekleriyle gelecek yongaların entegre bellek kontrolcüsü ise tek kanallı yapıda ve DDR4/LPDDR4 RAM’leri destekliyor.

Tremont çekirdekleri Intel’in AVX komutsetinin yer almadığı düşük güç tüketimli çözümü olarak biliniyor. Bu doğrultuda yeni yongaların TDP’leri de çekirdek sayılarına göre 6,9 ve 12 watt olarak ölçeklenmiş. Ayrıca Tremont çekirdeklerinin önümüzdeki dönemde karşımıza çıkacak heterojen yapıdaki Lakefield işlemcilerinde de yer alması bekleniyor.

Son olarak Çinli elektronik satıcısının sitesinde yongaların modellerine yer verilmezken çözümlerin endüstriyel varyantları da listelenmiş. Son olarak Bu kulvardaki işlemcilerin Tjmax değerinin son kullanıcı varyantarının 105 derecelik sınırına kıyasla 5 derece fazla, 110 dereceye konumlandırılması dikkatlerden kaçmıyor.

Kaynak : https://tik.lat/yseHq

 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.