Intel'den kameralı sensörlerle donatılmış laptop

blink1337dagger

Vip Altın Üye
7 Kas 2011
5,259
41
Chicago İL
c07bdbd398dd4ac563358e095fc5d2e0_L.jpg

Intel, bu yılki Intel Developer Forum'da, Kinect-benzeri kamera alıcılarıyla donanmış bilgisayarların da yolunu açtı.


Intel'in, bir süredir üzerinde çalıştığı çevresini algılayabilen kamera sistemleriyle donatılmış bilgisayarlar üç boyutlu görüntü ve ses üzerinden çevresini tanıyabilecek ve etkileşime geçebilecek. Intel, bu sayede PC'lerin yeteneklerini arttırmayı ve kullanıcılarla çok daha kolay iletişim kuran cihazlar haline gelmelerini hedefliyor. Intel'in üzerinde çalıştığı kamera sistemleri, insanların yüz hareketlerinden duygusal durumlarını tespit edebilmek de dahil, bulunduğu çevreyi üç boyutlu olarak analiz edebilme yetisine sahip. Bu sayede kullanıcılar bir PC'nin önünde otururken çok küçük el veya göz hareketleriyle ekrandaki sayfaları aşağı yukarı, sağa sola kaydırabilecek, fare ve klavye ile yapılabilen pek çok işlevi sadece göz kapaklarını kırparak tamamlayabilecek ya da sesli komutları kullanabilecek.
Intel'in bu yeni çalışmaları özellikle yeni Windows arayüzü ile de uyumlu. Böylece PC'ler, gerçek anlamda yeni nesil kontrol arayüzü ile buluşmuş oluyor. Intel, söz konusu teknolojinin gelişimi için önümüzdeki 3 yıl içinde 100 milyon dolarlık araştırma-geliştirme harcaması yapacak.
Kaynak
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.