Intel'in Apple Silicon Hakkında Açıklaması

LosT

Yaşayan Forum Efsanesi
5 Şub 2015
8,117
31
-
intel-apple-silicon-hakkinda-aciklama-geldi.jpg

Apple, Mac modellerinde kendi işlemcilerini kullanacağı süreci başlatmış oldu. Ancak bu adımla birlikte gözler, uzun zamandır işlemcilerinin Mac modellerinde kullanılan Intel’e çevrildi. Çünkü büyük kullanım oranlarına sahip olan Mac modellerine, Intel işlemcileri güç veriyordu. Intel’den yapılan ilk açıklamada, firmanın iyimser bir havada olduğu görüldü.

Konu hakkında açıklama yapan Intel sözcüsü “Apple, birçok iş alanını içeren bir iş ortağı ve biz onları desteklemeye devam edeceğiz.” dedi. Böylelikle de iki firmanın ilerleyen zamanlarda da beraber çalışacağı anlaşılıyor.

Intel, Apple Silicon için açıklama yaptı

Intel, Apple Silicon konulu açıklamanın devamında “Intel, en gelişmiş bilgisayar deneyimini sunabilmek için çalışmalarına odaklanmış durumda. Geniş bir teknoloji alanında gerçekleştirilen çalışamalar, Intel’in güç verdiği platformlar, dünya genelindeki kullanıcılara gelişmiş deneyim sunacağına inanıyoruz. ” söylendi. Gelişmiş deneyim için de Tiger Lake mobil platformu örnek gösterildi.

Apple’ın kendi işlemcisinin bulunduğu ilk Mac de WWDC 2020’de duyuruldu. Geliştiricilerin kullanması için geliştirilen modelde, A12Z işlemci, 16 GB RAM ve 512 GB SSD depolama bulunuyor. Bu modelde macOS Big Sur geliştirici beta sürümü ve güncel Xcode bulunacak.

Ayrıca, Intel işlemcili yeni Mac modellerinin tanıtılacağı ve bunlara destek verilmeye devam edileceği belirtildi.
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.