JAVA Sorunsalı

Lejyonerist

Katılımcı Üye
1 Ocak 2016
267
0
vo id komutunun tam işlevi nedir? Birtürlü kafaya oturtamıyorum. (Siteye yükler yüklemez **** şeklinde göründü. Yasaklı kelimeyse affola)
 
Son düzenleme:

reload58

Üye
9 Eyl 2012
190
0
cd/usr/src
**** : Herhangi bir return(döndürme) işlemi yapmayan fonksiyonlarda kullanılır. Mesela örnek verelim.

**** faktoriyel(int sayi) {...} olarak fonksiyon yazdın ve parametre olarak int değerinde sayi isimli değişken aldın. fonksiyon içerisinde hesaplattın ve bitti. İster ekrana yazdır ister yazdırma sana kalmış bir şey. Ama Fonksiyonu mainden veya başka yerden çağırdığın zaman faktoriyel(5); şeklinde sana sonuç vermez. Hesaplar sadece.

int,double,float gibi türlerde fonksiyon yazdığını düşün. Yani int faktoriyel(int sayi) { .... } olarak. içerisindeki kodları yazdıktan sonra sonucu hangi değişkene aktardıysak onu return yapmalıyız. return sonuc; olarak kabul edelim.

Şimdi fonksiyonları çağırdığımız yere bakalım ve oradan anlatım yapayım.

yeni_sayi = faktoriyel(5) + 6;

bunu **** olarak değil de int olarak faktoriyel fonksiyonundan çağırırsak 5 faktoriyeli hesaplar ve 6 ekler.
**** olarak yaparsak hiçbir değeri bize getirmeyeceği ( döndürmeyeceği ) için işlem başarısız olur
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.