JoyRider Pro

RæP LoRDu

Katılımcı Üye
18 Tem 2007
717
4
HipHopLand
Kutusunu elime ilk aldığımda baya bi etkileyici bulmuştum. Fiyatı da çok uygundu. Açtım, ufak bikaç çıkartma probleminden sonra (bana anlamsız gelen hız göstergesi, motor devir göstergesi vb. şeklinde çıkartmalar vardı, resimlerde görebileceğiniz şekiller, geyik bi durum..) cihazı monte ettim.
4 eksen ve 4 düğmeli bir kontrol aleti. 2 adet auto-fire düğmesi de eklenmiş. Joystick kısmının üstünde (destekleyen oyunlar için) noktasal görüntü düğmesi ve bunların yanısıra ana kısımda, joystickin hemen altında "throttle" levyesi eklenerek, uçak simülasyonu türündeki oyunların oynanabilitesi arttırılmış. Hoş bir özellik, ana kısımda ikinci bir joystick kontrolu için giriş bulunması. Bu da iki kişilik oyunların, tek bir bilgisayarda iki joystick ile oynanabilmesini sağlıyor ki bence çok iyi bir artı puan.
Aleti, MS Flight Simulator, Midtown Madness ve içinden value pack olarak çıkan motorsiklet oyununda test ettim. Kullanım sırasında edindiğim izlenimlerimi de aşağıya yazdım..
1k.jpg

4k.jpg

Cihazın ilk hali şekilde görüldüğü gibi oluyor. Bu haliyle araba yarışı oyunları için tasarımlanmış bir alet görüntüsü veriyor. Ancak bu tip oyunlardaki en önemli parça olan direksiyon olayını hiç beğenmedim. Çünkü dönüş açısı ve yarıçapı kesinlikle yeterli değil. Ayrıca döndüğü noktada kalıyor. Halbuki olması gereken, kendi kendine orta noktada durması. Çünkü normal bir insanın beklentisi bu yönde. Normal arabalarda da direksiyon bu şekilde çalışır zaten.
Pedallar kesinlikle ergonomik ve kullanışlı değiller. Hem serbest durumdaki açıları çok küçük (ki bu da hassasiyetini etkiliyor) hem de çok sertler. Ayrıca 10 yaşlarındaki çocukların ayakları için yapılmış sanki. Birbirlerine çok yakın duruyorlar. Başlangıçta belki alışabilirim deseniz bile olmuyor. Oyundan alacağınız zevki çok etkiliyorlar.
Direksiyon + pedal kullandığınız oyunlar için iyi bir alternatif değil. Hatta bir alternatif değil.
2k.jpg

Direksiyonun üst kısmında bulunan takılıp-sökülebilir parçayı çıkardığınız zaman, görüntü de değişiyor ve alet bir uçak direksiyonuna dönüyor. Eğer uçak simülasyonu oynayacaksanız, "throttle"ı (türkçe ifadesini bilmiyom) kullanabilirsiniz. Throttle'ın çalışması gayet düzgün. Ancak boyutu, olması gerektiğinden küçük geldi bana. Hemen belirteyim, direksiyon parçasını çıkarmanın görüntüden başka bir faydası yok. Sadece hava mevzuu için yapılmış bir hareket.
Direksiyonun bir özelliği de ileri-geri hareket edebilmesi. Bu hareketi yapabilmeniz için, direksiyon simidinin arka tarafında, ana parça üzerindeki bir mandalı çevirmeniz gerekiyor. Ters işlemi yaparak tekrar kitleyebiliyorsunuz. Ancak bu hareketin de tam olarak becerilebildiğini söyleyemeyeceğim. Zira çektiğiniz ya da itelediğiniz zaman, o noktada kalıyor ve orta noktayı tutturmanız çok zor oluyor. Ayrıca, direksiyon kısmının, başıma geldiği zaman çok şaşırdığım başka bir kötü özelliği var. İleri yada geri itip çektiğiniz zaman, sağa veya sola dönmüyor. Yani uçağı yukarı tırmandırırken aynı zamanda da sağa-sola döndüremiyorsunuz. Alet resmen kitleniyor. Halbuki aynı şeyi joystick ile çok daha rahat yapabilmeniz mümkün.


Kaynak:TrGamer
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.