Kafatası olmayan Bebek 3D Yazıcının Ürettiği Yapay Kafatası İle Hayata Döndü!

'Syera

Basın&Medya Ekibi Kıdemli
Bilim İnsanları Ve Uzmanlar, Kafatası Olmayan Bir Bebek için 3D Baskı İle Kafatası Üretti!



Teknolojinin gelişmesi ile birlikte, tıp dünyasında da devir niteliğinde gelişmeler meydana gelmekte. Üç boyutlu baskı protez bacak ve kollar yapımı için kullanılırken, bu sefer Polonya'daki kafatası olmayan bir bebek için kullanıldı.

Geçtiğimiz şubat ayında Polonyalı bir bebek olması gerekenin sadece beşte biri oranında kafatası ile dünyaya geldi. Katowice'deki Upper Silesian Çocuk Sağlığı Merkezi'nde bulunan cerrahlar ve Polska Foundation kurumunun acil isteği üzerine üç boyutlu baskı şirketi olan Sygnis harekete geçti.



Sygnis, bebeğin dosyaları ulaşır ulaşmaz iki mühendisini bu iş için devreye soktu. Şirket riske girmemek adına kafatasını iki teknoloji ile bastı. İlk model Seçici Lazer Sinterleme ile birlikte 24 saatte basılırken, ikinci model de ışığa duyarlı SLA teknolojisi ile 8 saat içerisinde yazıldı.

SLA ile basılan kafatasının, önce uzmanlar tarafından analizi ve değerlendirilmesi yapıldı. Ardından ekip SLS ile basılıp yerleştirilecek olan kafatası için çalışmaya başladı. Bebeğin ameliyatı için verilen 4 gün sürede şirket kafatasını 26 saat içerisinde bitirip teslim etti.

Uzmanlar kafatasının yerleştirildiği bebekte ileriki zamanlarda birkaç tedavi gerekeceğini paylaştı. Çünkü doğumunda bulunan beşte birlik kısım gelişip büyümeye devam edecek.
Basın Medya Ekibi sundu...

2ghrfsm.png


 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.