Kali Linux Nedir?

ForSasuke

Üye
26 Şub 2021
55
21

Kali Linux

İşletim sistemi


Kali Linux Nedir?

Kali; Linux tabanlı, CD'den başlatma seçenekli BackTrack yapımcıları tarafından 2013 yılında oluşturulmuş olan bir güvenlik kontrol işletim sistemi. Offensive Security Ltd. aracılığıyla Mati Aharoni, Devon Kearns ve Raphaël Hertzog tarafından geliştirilmekte ve finanse edilmektedir. Genellikle Hacking'in Vazgeçilmez İşletim Sistemidir

İyi Forumlar :)
 

🅼 🆁 🆇

Uzman üye
26 Haz 2021
1,414
1,897
Bir Yerler
Kali Linux Nedir ?

Merhabalar, size Linux işletim sisteminin Siber Güvenlik için oluşturulmuş bir dağıtımı olan Kali Linux’dan bahsedeceğim.

Merhabalar Öncelikle


• Kali Linux
, Sızma testleri (Penetration Test) için geliştirilmiş, “Debian” tabanlı bir Linux dağıtımıdır.

Debian

Debian : Birçok Linux dağıtımının kaynak olarak komutların kullanıldığı ve orta seviyedeki her Linux kullanıcısının kullanabileceği bir Linux dağıtımıdır.

Penetration Test

Penetration Test : Herhangi bir sistemde var olan açığı bulmak, olan açığı sömürmek ve raporlamak için kullanılan testlerdir. Bu testleri Penetration Tester denilen kişiler yapmaktadır.

• Siber Güvenlik alanında güçlü tool ve componentlere sahip olan Kali Linux oldukça kullanışlı ve her kullanıcıya hitap eden sade bir arayüze sahiptir.

• Kali Linux, Backtrack 5 R3 işletim sisteminin devamı niteliğindedir.

Back Track 5 R3

• Kali Linux, genellikle test ortamları için kullanılır. Birbirinden farklı toollarıyla hem Yazılım geliştiricilerin hem de Siber Güvenlikçilerin sıklıkla başvurduğu bir dağıtımdır.

Kali Linux

• Kali Linux’da birçok araç root erişimini istemektedir. Kali Linux için root erişimi default olarak gelmektedir.

• Kali Linux, sabit diske kurulabilir. Test ve deneme amaçlı USB Bellek kullanılarak sanal makineye kurulabilir.

Kali Linux Kategorileri

Kali Linux Tooling List

Kali Linux için özelleştirilmiş birbirinden farklı kategoriler ve araçlar bulunmaktadır. Şimdi de bu kategoriler nelermiş onları öğrenelim.

• Information Gathering

• Vulnerability Analysis

• Web Applications

• System Services

• Maintaining Access

• Password Tools

• Wireless Attacks

• Reverse Engineering

• Stress Testing

• Hardware Hacking

• Sniffing/Spoofing

• Exploitation Tools

• Forensics

• Reporting Tools

İyi Forumlar 🙂
 

Eagleweb

Kıdemli Üye
8 May 2021
2,120
1,151
localhost/e8
Merhaba,
Bilişim Devrinden Sonra Bir çok programcı ortaya çıktı ve bu programcılar ilk nesil bilgisayarları modern hale sokarak farklı farklı arayüzler tasarladılar, onlarca işletim sistemi kodlansa da günümüze bilindikler kaldı bunlar "Windows, Mac, Linux (Kali Değil Dikkat)" Windows ve mac kodlarını saklar ve kullanıcı yani bizler oynama yapamayız, ancak linux işletim sistemleri (sistemleri diyorum çünkü 25'den fazla var ubuntu vb. gibi) Açık kaynak kodludur yani bu şu demek bir bilgisayarda yapılabilecek her işi yapabilirsin linux işletim sistemlerinde içerisnde bulunan uygulamalara ve veri yapılarına göre farklılık gösteren işlemler vardır bunlar ubuntu,kali,arp vb. en meşhuru kalidir genelde hacking faaliyetlerinde bulunan bir kullanıcı kaliyi tercih eder, ben ubuntu kullanmyı tercih ederim daha esnek geliyor bana ama linux'e yeni başlayan veya unutkan biriyseniz kali tam size göre çünkü yaptığınız hatayı size söyler ama ubuntu söylemez...
 

Pelacanus

Katılımcı Üye
28 Haz 2020
462
140
Kali linux nedir mi ? Hep bu soruya cevap vermek istemişimdir. Soru için öncelikle teşekkürler. Cevaba gelecek olursak: hataların bitmediği, hatalar yüzünden seni aramaya yönlendiren, forum sayfalarında gezmeni sağlayan, onlarca hack aracının olduğu ama sadece 10 tanesini kullandığın, açık kaynak kodlu, sorunları olan bir işletim sistemi.
 

Krypthon

Katılımcı Üye
21 Ağu 2021
796
754
Tien-Şan
Merhabalar;

Neden Kali Linux

Asla unutmayın gerçek bir hacker, Kali gibi bir platformu oluşturabilen, teknolojinin nasıl çalıştığını merak eden ve en detaylı seviyede inceleyebilen, güvenlik araçları geliştirerek geliştirdiği test veya saldırı metodlarını otomatize edebilen kişidir. Çünkü araçlar belli bir amaç için vardırlar, amacı anlamadan aracı geliştiremezsiniz. Hacker’ın amacı var olan teknolojileri anlayıp bu teknolojilerdeki mimari açıklıkları kullanmak, teknolojilerdeki yetersiz konfigürasyonları test edip bunları kullanmak ve güvenlik kontrollerini otomatik araçlar vasıtasıyla aşmaya çalışmaktır. Tabi sosyal mühendislik amacıyla belli araçlar geliştirmek de yine amaçlara hizmet etmek için yapılmaktadır. Sadece araçları ve kabaca ne yaptıklarını anlamak sizi bir adım öteye götürür, ancak ikinci seviyeye çıkmak istiyorsanız işletim sistemi, işlemci mimarisi, web sunucusu, veritabanı sunucusu gibi temel teknolojileri, ağ protokollerini öğrenmeli ve mutlaka kaynak kodu sevmelisiniz.

İyi Forumlar..
 

DARACULA

Üye
9 Haz 2019
118
38
Dünya
Kali linux nedir mi ? Hep bu soruya cevap vermek istemişimdir. Soru için öncelikle teşekkürler. Cevaba gelecek olursak: hataların bitmediği, hatalar yüzünden seni aramaya yönlendiren, forum sayfalarında gezmeni sağlayan, onlarca hack aracının olduğu ama sadece 10 tanesini kullandığın, açık kaynak kodlu, sorunları olan bir işletim sistemi.
önerdiğin hack işletim sistemi var mı ?
 

Pelacanus

Katılımcı Üye
28 Haz 2020
462
140
parrot os nasıl kullandın mı ?
Yani kullanmadım daha önce kali linux kullaniyordum. Ama yani artık hatalarindan biktigim için linux mint geçtim. Bence direk linux mint kur sistemine oradan ptf diye bir araç var githubda onun yardımıyla istediğin araçları yada hepsini kurabilirsin. Linux minti kurarsan haber ver yardımcı olurum
 

KingEagle

Yeni üye
21 Eyl 2021
35
8
Kısaca; Kali Linux, genellikle test ortamları için sıkça kullanılır. Birbirinden farklı toolları ile hem siber güvenlikçilerin hem de yazılım geliştiricilerin sıkça başvurduğu bir dağıtım sistemidir.
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.